nieuws

Delta Lloyd nu grootste in horeca

Archief

Delta Lloyd verwacht in het eerste kwartaal van volgend jaar duidelijkheid te geven over de voortzetting van het productassortiment van het voormalige Lugt Sobbe. Met de overname van Eurolloyd beoogt de verzekeraar vooral een toppositie in de horecamarkt. De makelaarsactiviteiten van Eurolloyd zegt Delta Lloyd te gaan uitbesteden.

Delta Lloyd zet fors in op de mkb-markt en de schadedirectie ziet de overname van Eurolloyd als een eerste stap op weg naar een positie in de top-3 van de zakelijke markt. “Wij kijken actief naar de markt en we staan open voor nieuwe acquisities”, zegt schadedirecteur Herman Hein Roozen. “Als de mogelijkheden tot acquisitie zich voordoen, dan zullen we daar heel actief mee omgaan.”
De overname van Eurolloyd brengt de maatschappij van plaats zes naar vier. “We naderen nummer drie”, zegt Roozen. “Delta Lloyd streeft naar een positie bij de top-3 van mkb verzekeraars in Nederland en de aankoop van Eurolloyd, waarvan de producten voor een groot deel complementair zijn aan die van ons, heeft dat proces in een stroomversnelling gebracht”, zo licht Frank Franse, directeur Verzekeringscentrum Materieel, de overname toe.
Horeca
De uitgebreide horecaportefeuille van Eurolloyd was een belangrijke reden om deel te nemen aan het biedingsproces, zegt Franse. “Met deze overname worden we in één keer de grootste horecaverzekeraar van Nederland. Dat is wel een belangrijke asset voor ons. We zullen kijken hoe we daar nog meer invulling aan kunnen geven.”
Ten aanzien van de meer bijzondere producten die Eurolloyd voert, zal de tijd worden genomen om te bepalen welke in het assortiment gehandhaafd blijven. “We streven ernaar om in het eerste kwartaal van volgend jaar zo’n beetje in kaart te hebben met welke producten we doorgaan en welke niet meer interessant zijn”, aldus Franse. “Veel van deze innovatieve producten vormen een mooie aanvulling op ons assortiment.”
Gevoelig punt
Nog niet bekend is wanneer het personeel van Eurolloyd onder de CAO van Delta Lloyd gaat vallen. Het is stellig wel de bedoeling dat de 22 man sterke organisatie op termijn fysiek wordt geïntegreerd binnen Delta Lloyd. “Maar dat is niet iets wat we hals over kop gaan regelen”, benadrukt schadedirecteur Roozen.
Op de vraag of iedereen kan blijven, wordt wat aarzelend gereageerd. “Het is natuurlijk een gevoelig punt in zo’n hele overname, want je moet gewoon goed gaan kijken waar de match zit. Zowel voor die mensen naar Delta Lloyd toe als andersom. Er zit een perfecte groep mensen, die daar wat heeft opgebouwd en daar moet je niet heel erg hard in gaan roeren”, aldus Franse.
Wilko Emmens wordt directeur van Eurolloyd. Hij neemt op 1 januari het stokje over van Hans van Ommen en moet de integratie binnen Delta Lloyd uitvoeren. Emmens is nu directeur van het Verzekeringscentrum Technische Verzekeringen en gaat Eurolloyd ‘ernaast doen’. “Wilko kent de co-assurantiemarkt en de markt waarin Eurolloyd opereert goed. Hij heeft ervaring met het integreren van bedrijven, want destijds heeft hij Praevenio geïntegreerd tot Delta Lloyd Technische Verzekeringen. Dus het is eigenlijk de ideale man voor deze job. Hij heeft het kunstje al een keer eerder gedaan en met succes”, aldus Roozen.
Geen makelaardij
Franse benadrukt dat Delta Lloyd er veel aan gelegen is het niveau van serviceverlening van Eurolloyd aan het intermediair te handhaven. “We vinden de goede relatie met het intermediair erg belangrijk en dat willen we natuurlijk absoluut niet op een of andere manier bruuskeren.”
Volgens Roozen is de overname op meerdere fronten gunstig voor het met Eurolloyd samenwerkende intermediair: “Tussenpersonen kunnen nu een hogere capaciteit bij Delta Lloyd Schade krijgen. Ze kunnen de grotere risico’s gemakkelijker kwijt.”
De beursactiviteiten van Eurolloyd blijven in principe gehandhaafd, maar makelaardij is voor Delta Lloyd geen kernactiviteit. “Het is ook niet de reden geweest om deze acquisitie te doen. De co-assurantie is dat wel”, zegt Roozen. “Waar het ons om gaat is het risicodragerschap van de polissen. We zijn en we blijven immers verzekeraar. Wat die makelaardijactiviteiten betreft: dat is niet iets wat wij in eigen hand willen houden. Maar wat we wel belangrijk vinden, is dat we voor onze klanten de toegang tot de beurs in stand houden. Dat zullen we niet zelf gaan doen; dat moeten we nog uitwerken.”

Reageer op dit artikel