nieuws

Delta Lloyd neemt Eurolloyd over

Archief

Per 1 januari komen de aandelen van Eurolloyd Nederland BV en Euro-lloyd België NV in handen van Delta Lloyd Schade. Na twee jaar van intensieve samenwerking was deze overname een logische stap, aldus Eurolloyd-directeur Hans van Ommen.

Met de overname van Eurolloyd wil Delta Lloyd versneld invulling geven aan de voorgenomen versterking van de positie in de zakelijke verzekeringsmarkt. Herman Hein Roozen, directeur van Delta Lloyd Schade: “De portefeuille van Eurolloyd sluit uitstekend aan op die van Delta Lloyd, vooral op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen binnen het MKB-segment.” Verder zou het serviceniveau en het innovatief vermogen van de Eurolloyd-organisatie voor Delta Lloyd een belangrijke rol gespeeld hebben bij de beslissing om het bedrijf over te nemen.
Dat innovatief vermogen komt met name tot uitdrukking in het productaanbod van Eurolloyd. Producten als de Carrière Stop Polis, de Voogdij Risico Polis, de Catastrofe Risico Polis en de Horeca Risico Polis zijn volgens directeur Hans van Ommen alle het resultaat van het inspelen op de nieuwsgierigheid van het publiek naar verzekeringsmogelijkheden. “Alles wat verzekeraars niet kunnen of niet durven is onze niche.”
Slagkracht
Als hij eind december de deur achter zich dichttrekt, kan Van Ommen terugkijken op een carrière van 37 jaar als directeur van het familiebedrijf, dat tot 2002 bekend was onder de naam Lugt Sobbe. Het premievolume op jaarbasis bedraagt _ 20 mln. “Feitelijk zijn we een uit de krachten gegroeid pappa/mamma-kantoor. Wij hebben medewerkers in dienst met specialismen op vakgebieden die bijna niemand in deze branche heeft en inmiddels werken we samen met zo’n 2.000 intermediairs. Er werd hier de laatste jaren regelmatig verzucht dat we eigenlijk groter zouden moeten worden. De overname door Delta Lloyd geeft Eurolloyd de nodige extra slagkracht. Het bericht is dan ook goed ontvangen bij het personeel.”
Van Ommen zal nog een jaar als adviseur actief blijven. “Met name mijn connecties met Lloyd’s in Londen kunnen daarbij van nut zijn.”
Van een fysieke integratie van Eurolloyd binnen Delta Lloyd is vooralsnog geen sprake. Wel zal op termijn worden bekeken welke portefeuilles in elkaar geschoven kunnen worden. In een eerder stadium kreeg het met Eurolloyd samenwerkende intermediair reeds te horen dat de provisies op het niveau van Delta Lloyd worden gebracht. Over de overnamesom doen beide partijen geen mededelingen.

Reageer op dit artikel