nieuws

Delta Lloyd neemt belang in DAS over van Hooge Huys

Archief

Delta Lloyd heeft met ingang van begin dit jaar het minderheidsbelang overgenomen van Hooge Huys in DAS Rechtsbijstand. Het belang is kleiner dan 5%.

Met de aandelentransactie die per 1 januari dit jaar effectief is geworden, zeggen Delta Lloyd en DAS Rechtsbijstand hun intensieve samenwerking sinds 1992 te willen onderstrepen. In dat jaar nam DAS de rechtsbijstandsverzekeraar Interjura over van Delta Lloyd.
Hooge Huys heeft zijn belang in DAS mede afgestoten, omdat de maatschappij via de overname van Helvetia en NOG ook aandelen in bezit heeft gekregen van de Groep Rechtsbijstandverzekering (SRK), aldus woordvoerder Jan Andel van DAS. Hoe groot het belang van Delta Lloyd is, wil hij niet zeggen. “Het is nog klein, maar wordt nog dit jaar uitgebreid tot vijf procent.”
Grootaandeelhouder in DAS Rechtsbijstand is DAS International (50%). De overige aandelen zijn verdeeld over: Amersfoortse, Avéro, Delta Lloyd, Europeesche, Levob, Nieuwe Hollandse Lloyd, Stad Rotterdam en UAP-NieuwRotterdam.
De in SRK samenwerkende maatschappijen zijn: Aegon, Algemeene Zeeuwse, Amev, Axent, Elvia, Geové, de Goudse, Hooge Huys, Juwon, Koolhaas, Nationale-Nederlanden, Postbank, Proteq, Reaal, RVS, Terminus, Tiel Utrecht en Winterthur.

Reageer op dit artikel