nieuws

Delta Lloyd neemt belang in Astica Adviespartners

Archief

Delta Lloyd heeft een belang van dertig procent genomen in Astica Adviespartners (Waddinxveen). De andere zeventig procent zijn in handen van Paul de Groot. De Groot was de afgelopen tien jaar directeur van Ridderpoort, eigendom van Nationale-Nederlanden. 

De Groot heeft Astica gekocht van Lippmann Deelnemingen, waar Unirobe weer een belang van 33,3% in heeft. Het assurantiekantoor is ontstaan uit fusies tussen onder andere Van Egmond, Den Boon Assurantiën en Verda Verzekeringen. De Groot wil Astica Adviesgroep uitbouwen volgens de Lancyr-formule. “Maar niet vandaag of morgen. Het bedrijf draait op een ander automatiseringssysteem. Daar zullen eerst gesprekken over gevoerd moeten worden”, aldus De Groot. Verdere inhoudelijke mededelingen wil hij op dit moment niet doen over Astica Adviespartners. “Ik zit er net een paar dagen.” Het bedrijf telt twintig werknemers voor wie de overname geen gevolgen heeft. 
Voor Delta Lloyd is het het tweede minderheidsbelang in een kantoor, dat vervolgens toegevoegd wordt aan de Lancyr Groep, waar de verzekeraar voor honderd procent aandeelhouder van is. “Het eerste bedrijf was H. van der Poel Verzekeringen in Zoeterwoude. Daar hebben we sinds begin dit jaar een minderheidsbelang in. Dat bedrijf heeft dertig werknemers”, aldus woordvoerster Janneke Dijkstra.

Reageer op dit artikel