nieuws

Delta Lloyd mengt zich in strijd overlijdensrisicoverzekeringen

Archief

De reeds felle strijd om overlijdensrisicoverzekeringen krijgt nieuwe impulsen. Na een reeks premieverlagingen en een toenemend aantal aanbieders van niet-rokerstarieven belooft een relatieve nieuwkomer extra concurrentie. Delta Lloyd heeft, na jaren van afzijdigheid, de ambitie om “een fors marktaandeel te veroveren”.

Delta Lloyd verlaagt nog deze week de tarieven voor overlijdensrisicoverzekeringen. “Gemiddeld daalt de premie met 25%”, stelt de maatschappij zelf. Zonder onderscheid te maken in rokers en niet-rokers zegt Delta Lloyd bij de vijf tot tien goedkoopste aanbieders te gaan behoren.
Delta Lloyd rekent erop marktaandeel te kunnen veroveren in zowel de markt voor hypotheken als die voor losse risicopolissen. Met die laatste categorie heeft Delta Lloyd met name directeuren-grootaandeelhouders op het oog. De polis is er in drie varianten: met gelijkblijvend risico, lineair dalend en met annuïtair (maximaal 7%) dalend risico. De grens voor een gezondheidskeuring ligt op _ 160.000 verzekerd kapitaal.
Om de tariefwijziging te illustreren, geeft Delta Lloyd twee premievoorbeelden. De eerste betreft een gelijkblijvende premie voor een 35-jarige man en vrouw, die 30 jaar lang _ 150.000 verzekeren. Het nieuwe maandtarief is _ 92,56 (per jaar _ 1.052), tegen voorheen _ 130,44 per maand. In het tweede voorbeeld daalt het verzekerde kapitaal in 25 jaar tijd lineair en is de maandpremie _ 43,89 tegen voorheen _ 60,40.
4 en 41.)

Reageer op dit artikel