nieuws

Delta Lloyd-medewerker is de eerste assurantiedartskampioen

Archief

Op maandag 27 maart werd in darts- en biljartcentrum Osdorp te Amsterdam het Assurantie Beurs Dartstoernooi gehouden, het eerste dartstoernooi voor medewerkers uit de assurantiewereld.

De belangstelling was groot: 120 spelers hadden zich aangemeld. Zij streden op drie niveaus om de prijzen. In de categorie Recreanten was Frank Heyselaar (Hienfeld) de sterkste. In deze laagste categorie werd gegooid om het grootste aantal punten in tien beurten en later om de meeste gegooide bulls.
Bij de amateurs en de semiprofs werd gegooid volgens een ‘best of three sets’-systeem. Bij de amateurs ging de beker naar Niels Persoon (Corins), voor Stef Smit (Europeesche). Op het hoogste niveau ging de eindstrijd tussen Tim Hooiberg (Delta Lloyd) en Steven van Oostrum (Montclair). Hooiberg was daarin met 2-1 de sterkste.
“Het niveau varieerde van heel hoog tot heel laag”, zegt Rick Siebert, die het evenement samen met The Brederoo en Steven van Oostrum organiseerde. “Er waren plafondwerpers, maar ook darters die direct 140 gooiden.” Tijdens deze eerste editie schalde de kreet ‘onehundredandeeeeeeeeighty!’ overigens nog niet door de zaal. Ter lering en vermaak was topdartster Mieke de Boer aangetrokken om enkele demonstratiepartijen te spelen.
Vanwege de overweldigende belangstelling staat al vast dat volgend jaar een vervolg wordt gegeven aan het Assurantie Beurs Darts Toernooi.
deelnemersveld.

Reageer op dit artikel