nieuws

Delta Lloyd maakt ZZP’er bewust van pensioenopbouw

Archief

Delta Lloyd is een campagne gestart die zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) bewust moet maken van de gevolgen van het niet opbouwen van een pensioen.

Volgens Delta Lloyd beschouwen veel kleine zelfstandigen de opbouw van een pensioen als bijzaak. “Terwijl een ZZP’er met een inkomen van twee keer modaal maar 49% van zijn laatstgenoten salaris fiscaal ondersteund aan pensioen kan opbouwen. Een werknemer kan daarentegen tot 100% opbouwen.”
Aan de doelgroep is onder het motto ‘zorg jij goed voor je pensioen?’ landelijk een mailing verstuurd. Tussenpersonen geven daarnaast voorlichting in diverse regio’s.
Calculator
Op de eigen site heeft Delta Lloyd een jaarruimtecalculator gezet, die een indicatie geeft van het bedrag dat ondernemers fiscaal mogen aftrekken ter aanvulling van hun pensioen. “ZZP’ers en andere zogenoemde IB-ondernemers kunnen alleen pensioen opbouwen via de Fiscale Oudedag Reserve of een lijfrenteverzekering. Het voordeel van een lijfrenteverzekering is dat deze buiten het ondernemersrisico valt bij bijvoorbeeld een faillissement.”

Reageer op dit artikel