nieuws

Delta Lloyd maakt specifieke avb voor zorginstellingen

Archief

Delta Lloyd breidt zijn aanbod van avb-producten uit met een specifieke polis voor verpleeg-, verzorgings- en bejaardentehuizen. Behalve de algemene avb voor grotere industriële bedrijven en verenigingen kende Delta Lloyd al specifieke avb’s voor het mkb, watersportbedrijven en aannemersbedrijven.

De praktijk leert dat de risico’s die zorginstellingen lopen als werkgever en zorgverlener toenemen, aldus de maatschappij. Die vergroting van de risico’s schrijft Delta Lloyd toe aan de toenemende vergrijzing, beperkte budgetten en een tekort aan vakkundig personeel. De belangrijkste kenmerken van deze nieuwe verzekering zijn:
dekking voor verpleeg- en zorghandelingen tot een bedrag van _ 1,25 mln of _ 2,5 mln per aanspraak (maximum van _ 2,5 mln respectievelijk _ 5 mln per jaar);
ondergeschikte medici en medici die een behandelovereenkomst met de instelling hebben gesloten, zijn standaard meeverzekerd;
zorgcliënten zijn voor het particuliere aansprakelijkheidsrisico op de avb van de instelling meeverzekerd;
standaarddekking voor vermogensschade tot _ 500.000 per aanspraak, afhankelijk van het verzekerde bedrag per aanspraak;
standaardopzichtdekking tot _ 25.000 per aanspraak.
Introductiekortingen
Bij het sluiten van deze nieuwe avb in combinatie met een Brand Zakelijk-verzekering ontvangen relaties 10% korting op de premie voor beide verzekeringen. Deze korting geldt ook als er al een Brand Zakelijk-verzekering loopt, maar in dat geval geldt de korting alleen voor de premie van de nieuw gesloten avb. Bij aanschaf van de nieuwe avb in combinatie met een Brand Zakelijk-verzekering en een CAR-polis (eenmalig of doorlopend) ontvangen relaties 15% korting op de nieuwe premie van de avb.
De kortingspercentages gelden ook voor de bij te sluiten inloopdekking. De kortingsactie loopt tot juli.

Reageer op dit artikel