nieuws

Delta Lloyd maakt gebaar naar varkenshouders

Archief

De schade als gevolg van varkenspest is niet te verzekeren. Maar de varkenshouder kan wel, waar mogelijk, een steuntje in de rug gegeven worden. Dat hoopt Delta Lloyd Landbouw te doen met twee tijdelijke extra’s op de brandverzekering.

Deze week stuurde Delta Lloyd Landbouw een mailing naar het intermediair, waarin de twee tijdelijke voordelen worden uitgelegd. “De actie is bedoeld als gebaar naar de varkenshouders en om hen attent te maken op de gevolgen van ontruiming of vervoersverbod op de brandverzekering”, aldus productmanager Hendrik Hegeman.
Delta Lloyd biedt allereerst de mogelijkheid van premierestitutie aan die varkenshouders wiens bedrijf als gevolg van de varkenspest is ontruimd. Door de ontruiming staat de varkensstapel namelijk onnodig op de brandpolis. Het afschrijven en later weer bijschrijven van de varkensstapel op de polis wil Delta Lloyd echter voorkomen. Hegeman: “Dat scheelt energie en geld.”
Als het intermediair de datum van ontruiming doorgeeft én de datum waarop weer varkens op het bedrijf verschijnen, dan geeft Delta Lloyd voor de periode van oververzekering de teveel betaalde premies terug. “We gaan ervan uit dat bedrijven zeker wel een half jaar zonder varkens kunnen zitten. Die bedrijven betalen al snel f 100 en meer teveel.”
Een tweede probleem dat zich voordoet als gevolg van de varkenspest is het overvol raken van de stallen, omdat vee niet vervoerd mag worden. Zowel voor varkens- als voor rundveehouders biedt Delta Lloyd tijdelijk gratis dekking voor de meerwaarde van de veestapel. Hegeman: “Als vóór het vervoersverbod de levende have voldoende verzekerd was, dan wordt bij schade geen onderverzekering toegepast.”
De verzekering blijft ook van kracht als de varkens tijdelijk in noodvoorzieningen – bijvoorbeeld legertenten – worden ondergebracht.
Glastuinbouw
Delta Lloyd Landbouw is ook in de glastuinbouw actief. Via de geselecteerde tussenpersonen worden telers ‘bestookt’ met mailings over TIB-polis. Die glastuinbouwverzekering werd februari vorig jaar geïntroduceerd.
De dag na de mailing belt de tussenpersoon op en meldt dat hij samen met een vertegenwoordiger van Delta Lloyd op bedrijfsbezoek komt. Dit bezoek wordt afgelegd in een camper, waarin de teler wordt uitgenodigd. Hier wordt zijn bedrijf in kaart gebracht, onder meer met behulp van een berekeningssysteem.
Van den Ende, makelaars in assurantiën – met vestigingen in De Lier, Naaldwijk en Wateringen – was één van de eerste tussenpersonen die met de camper op pad ging. Van de negentien bedrijven die Van den Ende bezocht, wilden zestien bedrijven een vervolgafspraak maken.
Maikel Voois (Van den Ende) en Ton van de Graaf (Delta Lloyd) voor de camper, waarmee glastuinbouwers worden bezocht.

Reageer op dit artikel