nieuws

Delta Lloyd komt met sloepenpolis

Archief

Delta Lloyd heeft tijdens de watersportbeurs Hiswa de Sloepenpolis geïntroduceerd; een uitbreiding op de Watersportpolis.

“Picknickmand en regenkleding verzekerd, 24 uur per dag de vaartuigenhulpdienst bereikbaar en een vervangende sloep bij schade”, zo omschrijft Delta Lloyd kortweg de voordelen van het nieuwe product. De “welgevulde picknickmand” is gedekt tot f 350. De regenkleding aan boord is meeverzekerd tot maximaal f 1.500. Bij schade aan deze zaken wordt geen eigen risico ingehouden en er is geen terugval in no-claim. Bij schade bedraagt de vergoeding voor een vervangende sloep maximaal f 350 per dag. Er geldt geen maximum voor opruimingskosten en hulp- en bergloon. De eigenaar van de sloep is verzekerd op alle binnenwateren in Nederland.
Volgens Delta Lloyd is het aantal sloepen in ons land de laatste jaren opgelopen tot 15.000. De gemiddelde prijs bedraagt f 60.000 met uitschieters tot meer dan f 150.000. Een premievoorbeeld: voor een nieuwe sloep (bouwjaar 2001) met een verzekerd bedrag van f 85.000 komt de premie op f 537,88 per jaar met een eigen risico van f 500 per gebeurtenis. Voor ‘starters in de watersport’ hanteert de verzekeraar een zogenaamde no-claim aanvangskorting die kan oplopen tot 15%.
Tijdens de Hiswa introduceerde de maatschappij overigens nog een nieuwe ‘watersport’: skatewing surfen. De skatewing is een opvouwbaar zeil dat in een rugzak meegenomen kan worden en waarmee skaters, schaatsers of skiërs het echte surfgevoel kunnen ervaren, aldus Delta Lloyd.
Hiswa-bezoekers proberen de skatewing uit: volgens Delta Lloyd nu al een ‘watersportrage’. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel