nieuws

‘Delta Lloyd is te bescheiden’

Archief

‘Delta Lloyd is te bescheiden’

Niek Hoek, vorig jaar toegetreden tot de raad van bestuur van Delta Lloyd, werkte voordien bij Shell, waarvoor hij over de hele wereld heeft gezeten. Natuurlijk vergelijk je dan de culturen van de twee ondernemingen en die blijken volgens Hoek niet zo veel te verschillen als men in zijn omgeving aannam. In een column in het Sociaal Jaarverslag stelt Hoek: “Beide bedrijven hebben een prettige werksfeer, staan aan de top van de markt en leveren een goed product. Ook is er bij beide bedrijven wat ‘luxe’ in de organisatie. Het lijkt soms alsof er aan geld geen gebrek is. Dat is natuurlijk prettig, maar ook een gevaar, want het houdt mensen niet altijd even scherp.”(…) “Maar wat me nog het meest heeft verbaasd bij Delta Lloyd is de bescheidenheid. Bij Shell hadden we een soort natuurlijke arrogantie; dat is ook niet altijd goed want dan stel je je niet meer open en luister je niet altijd voldoende. Maar bij Delta Lloyd staan we aan het andere uiterste. Er worden hier fantastische dingen gedaan, er wordt kwalitatief uitstekend werk verricht maar daar hoor je niemand over. Volgens mij komt dat voort uit die typische Delta Lloyd-houding van ‘laten we het maar niet zeggen, want het kan volgend jaar wel eens minder zijn’. Dat is toch jammer!”
Relaties Movir slaan erop los in Lissabon
Gewapend met conga’s en Afrikaanse trommels, schudders, tikdingen, claves, beatrings en houten klankstaafjes raakten 180 relaties van Movir onlangs volledig van slag in een hotel in Lissabon. Een percussieworkshop maakte deel uit van het tweedaags congres ‘Een spannende toekomst’ dat de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar in Portugal organiseerde. Op een haast militaire wijze leidde de volumineuze Anneke Boogaard (alias mevrouw Beukenoot) het onwennige intermediair de muzikale jungle in. Dit zonder enig erbarmen voor hen die ritmegevoel in het genenpakket ontberen: “Je zit er nu al voor de tweede keer naast, denk je dat we het daarmee zo’n beetje gehad hebben?”.
Het kostte de docente desondanks slechts een uurtje om de groep van tussenpersonen – in een voorafgaand door Charles Schwietert gepresenteerd onderzoek nog bestempeld als ‘saai en kleurloos’ – om te vormen tot een geconcentreerd, maar vooral swingend Afrikaans drumorkest. Vrolijk heupwiegend zongen ze er tot slot een Afrikaans liedje bij: “Ik ben genezen, ik ben genezen…”.
‘Mevrouw Beukenoot’ drilt het intermediair.
Zon-daar
De nieuwe campagne van de reisverzekeraars heeft als slagzin ‘Laat je vakantie niet afpikken’. Deze is aangekleed met een simpele doch zeer sprekende afbeelding.
Met z’n allen naar de dierentuin
Om te vieren dat het verzekerde kapitaal de f 5 miljard was gepasseerd, besloot Univé Zuid-Oost Drenthe de jaarvergadering 1998 in een feestelijke sfeer te houden. De leden kregen een uitnodiging om vrijdagmiddag en -avond 29 mei door te brengen in het Noorder Dierenpark in Emmen. De belangstelling was overweldigend, want er werden niet minder dan 2.000 aanmeldingen ontvangen. Op 29 mei kon deze regionale Univé duizend leden ontvangen (voor de anderen zijn extra bijeenkomsten op 11 en 12 juni georganiseerd). Na een vrij bezoek aan het dierenpark en een buffet begon de eigenlijke jaarvergadering. Die bracht opnieuw een feestelijk element: van het positieve resultaat wilde het bestuur f 1,2 miljoen teruggeven aan de verzekerden, in de vorm van premierestitutie. Dit komt overeen met een percentage van 20% van de betaalde brand- en glaspremies. De leden/verzekerden stemden van harte met dit voorstel in.
Vrolijk meedoen
In het blad Bizz schrijft René Gerhardus over zijn bezoek aan Alexander Sandkuyl, algemeen directeur van Zurich in Nederland, waar de scribent ondanks zijn “hardnekkige allergie voor verzekeringsmaatschappijen” was binnengestapt. Sandkuyl oogt volgens Gerhardus niet als de gedoodverfde bankdirecteur (!?). “Met een gebruinde kop, glimmende rolex en forse glimlach doet hij vrolijk mee als ik mijn gal spuw over de verzekeringsbranche. Stuk voor stuk nemen we de meest recente verzekeringsproducten op de korrel. Ik voel me bijna thuis. Maar kan hij die ferme woorden waar maken? Hun jongste product vind ik een lekkere bijter. Waar alle banken in koor Haleluja zingen als het over de euro gaat, lanceren zij doodleuk het ‘Non-Euro Fonds’.”
Juist bij een bericht waarin alles draaide om de illustratie, ging het vorige keer mis. De afbeelding was ‘tussen de voering’ geraakt. Hieronder de herkansing: ( a f b e e l d i n g ) Gerling Service Nederland heeft een nieuw logo. Wij vonden dat ze de G van Gerling en de S van service daarin op fraaie wijze hadden laten fuseren, maar u had natuurlijk allang in de peiling dat het nieuwe logo staat voor “zekerheid, degelijkheid, continuïteit en innovatie”.
Straatnaam
Uit het personeelsblad van Nationale-Nederlanden pikten wij het volgende op. In Rotterdam-Hillegersberg bestaat de Maarten Dijkshoornlaan. Passanten die de gedachte mochten krijgen dat deze straat is vernoemd naar de gelijknamige NN-directeur werden uit de droom geholpen. De bedoelde Maarten Dijkshoorn was rondom de eeuwwisseling gemeenteraadslid in Rotterdam. Dit bericht over straatnaamgeving deed ons herinneren aan een jaar of vijftien terug. Wij moesten toen aan een nieuwe autoverzekering. De bestaande liep bij een tussenpersoon die woonde aan de Maluslaan in Vlaardingen. Dat zat ons niet lekker, helaas voor hem.

Reageer op dit artikel