nieuws

Delta Lloyd gaat papierloos werken

Archief

Delta Lloyd gaat voor de zakelijke markt over op een andere manier van werken. De maatschappij gaat over op het verzekeringssysteem Idit, dat papierloos werken mogelijk maakt

Alle aanvragen en offertes kunnen met dit systeem via elektronische dossiers behandeld worden.Hierdoor krijgen bijvoorbeeld teamleiders beter inzicht in de hoeveelheid werk en de taken die medewerkers uitvoeren of net hebben afgerond. Ook moet het makkelijker worden om bepaalde klussen toe te wijzen aan gespecialiseerde medewerkers en het werk van zieke medewerkers over andere teamleden te verdelen.
Papierloos
Uiteindelijk moet het systeem gaan zorgen voor een papierloos bedrijf. “Maar dat is een ambitieuze doelstelling”, realiseert projectmanager Paul van der Marck zich in het personeelsmagazine Bladgoud. “Voor veel medewerkers zal de overgang naar de nieuwe situatie een grote stap zijn”, aldus Van der Marck.
“Sommigen zullen er wellicht aan moeten wennen dat hun teamleider op zijn scherm kan zien hoe lang zij over bepaalde taken doen. De werkprocessen worden transparanter”, verwacht Van der Marck.
Bij het opzetten van het nieuwe automatiseringssysteem is samengewerkt met IBM België en een Israëlisch softwarebedrijf. In het voorjaar wordt de software getest. Als dit goed verloopt, wordt in de zomer het systeem geïntroduceerd bij de productgroep Brandverzekeringen. In 2008 moeten alle onderdelen van de verzekeraar op de nieuwe werkwijze zijn overgegaan.

Reageer op dit artikel