nieuws

Delta Lloyd fluit intermediair terug

Archief

Delta Lloyd is er niet blij mee dat assurantiekantoor Fidius in Gouda zijn ziektek0stenpakket met korting aan verzekerden van het Verbond van Zorgverzekerden (VVZ) aanbiedt.

Delta Lloyd ziet het als een principekwestie. “Hier ontstaat een subcollectief, dat actief ‘gemarkt’ wordt. We willen zelf bepalen aan wie we welke korting geven. Bovendien valt deze groep buiten het MKB, dat ons speerpunt is. Nu raken we de grip kwijt.”
Fidius-directeur Ron Meijer, tevens initiatiefnemer van Informatieziektekosten.nl, zegt niet helemaal te begrijpen waar Delta Lloyd zich druk om maakt. “Als de leden van VVZ rechtstreeks naar ons toekomen, dan mogen we ze wel sluiten”, reageert hij.
Fidius verzorgt inmiddels ook de aanbieding van het zorgpakket van Delta Lloyd via de Verzekeringssite en de stichting ZekerZorg.
VVZ
Begin deze maand legde VVZ een klacht neer bij de NMA wegens een vermeende boycot door verzekeraars. Volgens VVZ-adviseur Andries Melchers, heeft de NMA met hoge spoed een onderzoek ingesteld.
Inmiddels beschikt VVZ voor leden over een aanbieding van Delta Lloyd, Trias, Salland, Zorg & Zekerheid en Azivo. De zorgpolis van Delta Lloyd (met 11,8% korting op het basispakket en 12% op de aanvullende verzekeringen) loopt via assurantiekantoor Fidius, die van Trias (met 7% korting op het basispakket en 5% op de aanvullende verzekeringen) via intermediair FiaNed. De andere drie zorgverzekeraars hebben rechtstreeks een overeenkomst gesloten met VVZ.
Independer
Delta Lloyd heeft besloten via Independer extra korting te geven. Op de basisverzekering bedraagt de korting nu 8% (was 7%) en op de aanvullende verzekeringen 14% (10%). De korting werkt met terugwerkende kracht voor alle via Independer gesloten polissen.

Reageer op dit artikel