nieuws

Delta Lloyd enige kandidaat voor Sedgwick-dochters

Archief

Assurantiemakelaar Sedgwick Nederland overweegt om haar assuradeurenbedrijven Schlencker en Praevenio te verkopen aan verzekeraar Delta Lloyd.

Schlencker-directeur Gijs Reijmers (53), tevens commissaris van Praevenio, wilde begin deze week het bericht niet bevestigen. “Elke naam die u noemt, zal ik bevestigen noch ontkennen.” Reijmers geeft wel aan dat Sedgwick nog met één kandidaat-koper in gesprek is.
Volgens insiders is dat Delta Lloyd; van interesse van Generali en NN zou inmiddels geen sprake meer zijn. De overname van de twee assuradeurenbedrijven zou per 1 januari komend jaar plaats moeten hebben.
Delta Lloyd bevestigt desgevraagd zijn interesse in de assuradeurenbedrijven. “Wij hebben belangstelling getoond voor Schlencker en Praevenio”, geeft woordvoerder Hans de Hoog toe. “En die interesse staat nog steeds overeind.”
Voorbeeld
Schlencker (41 medewerkers) heeft een omzet van f 105 mln brutopremie uit (industriële) brandverzekeringen en transportverzekeringen. Via provinciale volmachten worden ook variaposten getekend. Praevenio (30 medewerkers) genereert haar premie-omzet van f 30 mln voor de helft via de beurzen van Amsterdam en Rotterdam en voor de helft uit de provincie.
Met de verkoop volgt Sedgwick het voorbeeld van concurrerende beursmakelaars die zich eerder hebben teruggetrokken op hun kernactiviteiten (bemiddeling in verzekeringen en riskmanagement).

Reageer op dit artikel