nieuws

Delta Lloyd en Nuts starten een orthopedische luchtbrug naar Spanje

Archief

Twaalf verzekerden van Delta Lloyd en ziekenfonds Nuts ondergaan begin juni een knie- of een heupoperatie in Alicante (Spanje). Zij worden daar geholpen door hun eigen artsen.

De artsen die met de twaalf verzekerden meereizen zijn verbonden aan het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag. Zij zijn met het idee gekomen. Met de orthopedische luchtbrug willen de artsen de wachtlijsten (die zijn ontstaan door gebrek aan OK-verpleging en -ruimte) reduceren. Het plan is om in de herfst een tweede groep verzekerden in Alicante te laten behandelen. De operaties vinden plaats in de moderne Clinica Vistathermosa die volgens de Nederlandse artsen niet onderdoet voor een Nederlandse kliniek.
De verzekerden kunnen een verzorger/partner meenemen. Aansluitend aan de operatie verblijven verzekerden en hun partner – met het oog op revalidatie – een aantal dagen in een hotel. Het gaat in het totaal om 21 dagen voor een heupoperatie en veertien dagen voor een knieoperatie. De verzekeraar betaalt, behalve de medische kosten, de kosten van de reis en het hotelverblijf (halfpension).
Hans Koeleman, woordvoerder van Delta Lloyd Nuta Ohra, verwacht dat de animo voor een volgende orthopedische reis groot zal zijn. Voor de verzekeraar zijn de kosten, ondanks de reis- en verblijfskosten, niet of nauwelijks hoger dan de kosten van de behandeling in Nederland. “En voor de verzekerden is dit veel prettiger dan een behandeling in het buitenland door buitenlandse artsen. Het verschil met een behandeling in Nederland is, dat samen met de partner in een zonnige omgeving in een hotel kan worden gerevalideerd.” Koeleman zegt derhalve te verwachten dat Delta Lloyd Nuts Ohra ook met andere ziekenhuizen tot soortgelijke afspraken kan komen.

Reageer op dit artikel