nieuws

Delta Lloyd en Gartenbau samen in glastuinbouw

Archief

Delta Lloyd Schadeverzekering werkt sinds begin dit jaar samen met Gartenbau Versicherung in Wiesbaden op het gebied van glastuinbouwverzekeringen.

Delta Lloyd, met een marktaandeel van 10 % na Interpolis de tweede verzekeraar op dit gebied, draagt zijn portefeuille over aan Gartenbau, en fungeert verder als gevolmachtigde van dit bedrijf.
Voornaamste argument voor de samenwerking is de groei van de gemiddelde bedrijfsomvang en de stijging van de verzekerde belangen die daarmee gepaard gaat. “Het is daardoor voor ondernemers nog belangrijker geworden om de continuïteit van hun bedrijf veilig te stellen”, zegt Leo van Herk, directeur van Delta Lloyd Schadeverzekering. “Door de samenwerking met Gartenbau kunnen we nog beter inspelen op deze trend.”
Het 150 jaar oude Gartenbau Versicherung heeft een premievolume van _ 41,7 mln en is actief in Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland. In dat laatste land heeft Gartenbau een marktaandeel van 98%.
Volgens Van Herk zal er voor assurantieadviseurs en verzekerden niets veranderen. “De werkwijze en de aanspreekpunten bij Delta Lloyd blijven gelijk en personele gevolgen zijn er ook niet.”

Reageer op dit artikel