nieuws

Delta Lloyd en Aon starten zelf proef met kilometerverzekering

Archief

Delta Lloyd gaat ‘zeer binnenkort’ samen met Aon een pilot starten om ervaring op te doen met pay as you drive: een autoverzekering waarvan de hoogte van de premie afhankelijk is van rijstijl en kilometrage.

De proef van Delta Lloyd en Aon is specifiek gericht op de zakelijke markt en staat los van het eerder aangekondigde initiatief van de Stichting ter Ontwikkeling van Kilometerverzekeringen (Stok) en zes andere verzekeraars.
Volgens marketingdirecteur Erica Blom van Delta Lloyd is pay as you drive een belangrijke ontwikkeling. “De meeste verzekeraars -en wij vormen daarop geen uitzondering- hebben dit onderwerp nadrukkelijk op het netvlies staan. Wij volgen de ervaringen bij onze Engelse zuster Norwich Union dan ook op de voet en datzelfde geldt binnenkort voor de proef van de collega-verzekeraars en Stok. Daarnaast gaan wij ons met een eigen proef specifiek op de zakelijke markt richten.”
De proef gaat over een aantal maanden van start en zal minimaal een half jaar duren.

Reageer op dit artikel