nieuws

Delta Lloyd dagvaardt moeder

Archief

Delta Lloyd vecht een intern conflict uit met moeder Aviva. Onafhankelijkheid ten opzichte van het Britse concern is de inzet van de strijd.

Delta Lloyd heeft zelfs een dagvaarding doen uitgaan tegen Aviva, eigenaar van 92%-van de aandelen. De bestuurders en commissarissen, de vakbonden, de ondernemingsraad én de Stichting Nuts Ohra (voor 8% aandeelhouder) zeggen die dagvaarding te steunen. De eis is dat Aviva afziet van zijn voornemen om voortaan commissarissen van Delta Lloyd te benoemen. Delta Lloyd vindt dat dit voorrecht de huidige raad van commissarissen toekomt (via coöptatie).
“Dat garandeert onze autonome positie”, stelt Delta Lloyd. De afspraken zouden al 33 jaar lang gelden en onder meer in 1999, bij de fusie met Nuts Ohra, en in 2001 zijn herbevestigd. “De overeenkomsten hebben de basis gevormd voor een succesvolle samenwerking tussen beide ondernemingen”, zegt Delta Lloyd.

Reageer op dit artikel