nieuws

Delta Lloyd blaast proef met verzekeren per kilometer af

Archief

De vorig jaar door marketingdirecteur Erica Blom van Delta Lloyd aangekondigde proef met pay as you drive (Payd) is, naar nu blijkt, nooit van start gegaan. Deze proef, die was gericht op de zakelijke markt, zou samen met Aon worden uitgevoerd.

“Delta Lloyd Groep kijkt nog wel naar de mogelijkheden om ervaring op te doen met Payd en volgt intussen de ontwikkelingen in de markt op de voet”, aldus de woordvoerder, die verder geen informatie kon geven waarom de proef is afgeblazen
Onder pay as you drive worden autoverzekeringen verstaan waarvan de hoogte van de premie afhankelijk is van rijstijl en kilometrage. Gegevens hierover worden door een black box in de auto verzameld en doorgegeven aan de verzekeraar.
Mede naar aanleiding van de ervaringen met Payd bij de Engelse zuster Norwich Union meldde Blom vorig jaar nog dat het onderwerp ook bij Delta Lloyd nadrukkelijk op de agenda stond.
De Stichting ter Ontwikkeling van Kilometerverzekeringen (Stok) en zes andere verzekeraars kondigden vorig jaar eveneens aan gezamenlijk een proef te gaan doen met dit systeem, speciaal gericht op jongeren tussen 18 en 27 jaar. De resultaten hiervan worden binnenkort verwacht.

Reageer op dit artikel