nieuws

Delta Lloyd biedt medewerkers preventieve gezondheidstest

Archief

Ohra en Delta Lloyd gaan hun medewerkers een gezondheidstest bieden om ernstige ziekten vroegtijdig te kunnen signaleren.

In februari start Delta Lloyd Groep, waartoe beide verzekeraars behoren, vervolgens een proef met vroegdiagnostiek voor de tweeduizend medewerkers van twee grote klanten. Bij gebleken succes zal het concern de gezondheidscheck breed gaan aanbieden; allereerst binnen bestaande collectieve contracten, daarna zijn individueel verzekerden aan de beurt.
De verzekeraar claimt de eerste te zijn met vroegdiagnostiek. Dit is een geïntegreerde gezondheidscheck om belangrijke en veel voorkomende ziekteprocessen zoals hart- en vaatziekten, kanker en diabetes eerder te signaleren en zo vroegtijdige behandeling mogelijk te maken. De gezondheidscheck is ontwikkeld door het Amsterdamse Niped instituut (NDDO Institute for Prevention and Early Diagnostics).
Kosten vergoeden
De jaarlijkse gezondheidscheck bestaat uit een digitale vragenlijst, een lichamelijk onderzoek en een laboratoriumonderzoek van bloed, urine en ontlasting. De gegevens worden door de centrale Niped computer geanalyseerd en in een persoonlijk ‘GezondheidsPaspoort’ vertaald. Op basis van de resultaten wijst het Niped vertrouwelijk de persoonlijke weg naar preventieve maatregelen, en stelt de indicatie voor eventueel aanvullend onderzoek en/of behandeling.
“De gezondheidscheck past in onze zorgvisie voor de komende jaren”, zegt Hugo Keuzenkamp, directeur Ohra Zorg & Inkomen: “Wij zijn dan ook bereid de behandelkosten die voortvloeien uit de vroegdiagnose, onvoorwaardelijk te vergoeden.”

Reageer op dit artikel