nieuws

Delta Lloyd betrekt eigen Mondriaan Toren

Archief

Delta Lloyd Nuts Ohra gaat een deel van zijn personeel huisvesten in de nieuwe Mondriaan Toren, een bouwproject van Delta Lloyd Vastgoed.

De Mondriaan Toren heeft inmiddels zijn maximale hoogte van 115 meter bereikt. Dat is onder meer mogelijk geworden door enkele maanden lang zeven dagen per week 24 uur door te werken; met de bouw is pas vorig jaar begonnen. De opening staat gepland in 2002. Delta Lloyd zal dan de bovenste 12.000 m2 in gebruik nemen als eigen kantoorruimte; de overige 12.000 m2 wordt verhuurd.
De Mondriaan Toren (bouwkosten ± f 175 mln) staat midden tussen het huidige hoofdkantoor van Delta Lloyd Nuts Ohra aan de Spaklerweg en de Rembrandt Toren, die al in 1997 in gebruik werd genomen. Bekende huurder van de Rembrandt Toren is Van Nierop Assuradeuren, maar ook het stafpersoneel van Philips huist daar.
Het totale project aan de Amsterdamse Omwal behelst 400 nieuwe appartementen en 80.000 m2 kantoorruimte. Delta Lloyd Vastgoed (beheerd vermogen f 2 mld) is in 1988 aan het project begonnen, samen met een andere projectontwikkelaar.
Delta Lloyd aan de Amstel: links het huidige hoofdkantoor aan de Spaklerweg. In het midden de nog in aanbouw zijnde Mondriaan Toren en het al bestaande origineel, de Rembrandt Toren.

Reageer op dit artikel