nieuws

Delta Lloyd besteedt IT-activiteiten uit

Archief

Delta Lloyd gaat een deel van de activiteiten op het gebied van informatietechnologie (IT) uitbesteden. De maatschappij werkt daartoe samen met IT-bedrijf EDS.

Om de slagkracht in de competitieve verzekeringsmarkt te kunnen vergroten, zegt Delta Lloyd zich te willen concentreren op de kernactiviteiten. De samenwerking met EDS is voor zeven jaar vastgelegd en kost de verzekeraar ongeveer f 70 mln.
Het contract voorziet in de uitbesteding van de desktopomgeving (2.500 desktops), systeemintegratie en -beheer, en de inkoop en onderhoud van hard- en software. De samenwerking heeft geen gevolgen voor medewerkers.
Kostenvoordelen
EDS kan door wereldwijde contacten met leveranciers belangrijke kostenvoordelen realiseren, benadrukt directeur Informatie Systemen Ben Haasdijk.
Het uitbesteden van activiteiten in verzekeringsland is volgens lange tijd als not done bestempeld. “De ontwikkelingen in de markt en nadere studie wijzen uit dat wie slim en efficiënt weet uit te besteden, substantiële voordelen kan behalen. Onze doelstelling is de kwaliteit van onze dienstverlening te verhogen en de kosten te verlagen.”
Andere instellingen waaronder verzekeraars die EDS tot haar klanten rekent, zijn: Achmea Groep, ABN Amro, Zilveren Kruis, Groene Land en ING Groep.

Reageer op dit artikel