nieuws

Delta Lloyd Bank tevreden over samenwerking met intermediair

Archief

Delta Lloyd Bank zegt terug te kunnen zien op een goed 1995. De toegenomen distributie van spaar- en beleggingsprodukten via het intermediair stemt de dochterbank van de gelijknamige verzekeraar tot tevredenheid.

Delta Lloyd Bank zegt gegroeid te zijn qua resultaten en qua nieuwe cliënten, onder meer door toenemende samenwerking met assurantietussenpersonen, die hun vermogende cliënten doorverwijzen. Ook accountants en belastingadviseurs zouden voor meer klandizie zorgen.
De bank zegt zich te onthouden van de bemiddeling in verzekeringen, maar “dit vanzelfsprekend wel mee te nemen in de advisering”.
Beleggings Plus Rekening
Het intermediair is volgens de bank het belangrijkste distributiekanaal voor de verkoop van spaar- en beleggingsprodukten aan particulieren. De verkoop van de Beleggings Plus rekening, een geïntegreerd spaar- en giraal beleggingsprodukt, zou succesvol verlopen. “Het aantal rekeninghouders steeg in 1995 met 50%, terwijl het totaal ingelegde vermogen met 40% toenam” stelt de directie, die geen concrete cijfers noemt.
Door het geven van vakcursussen op bancair gebied denkt Delta Lloyd Bank assurantiekantoren te interesseren in samenwerking. Vorig jaar is het aantal kantoren met een agentschap opnieuw gestegen, aldus de bank. “Deze groei wordt ingegeven door het groeiende inzicht bij assurantietussenpersonen dat voor een compleet financieel advies aan de cliënt, naast het verzekeringsadvies, een bancaire aanvulling niet mag ontbreken”, aldus de directie.
Bedrijfssparen
De late start begin vorig jaar met de distributie van bedrijfssparen kwam mede tot uiting in een enigszins tegenvallende groei, met name in het midden- en kleinbedrijf. Een meevaller was, dat 36% van de rekeninghouders hun spaartegoeden hebben gedeblokkeerd en aangewend als premiebetaling voor een levensverzekering bij Delta Lloyd.
De omzet van Delta Lloyd Bank groeide vorig jaar naar f 23,2 (16,7) mln, waarvan aan rentebaten f 9,5 (7,4) mln. De kredietportefeuille nam toe met f 230 mln, onder meer door de verkoop van Optiehypotheken. Het balanstotaal nam af tot f 754 (798) mln.
De netto winst nam toe tot f 5,8 (2,8) mln. Het aantal medewerkers groeide naar 75 (67).

Reageer op dit artikel