nieuws

Delta Lloyd Bank doet ook in bedrijfssparen

Archief

Delta Lloyd bank, dochteronderneming van de gelijknamige verzekeraar, gaat officieel per 1 januari a.s. bedrijfsspaarregelingen aanbieden.

Eerder deze maand heeft de bank (ruim 70 werknemers) de drie meest gangbare spaarvormen geïntroduceerd bij het intermediair: spaarloonregeling, premiesparen, en de winstdelingsspaarregeling. Elf bedrijven met in totaal 1.500 werknemers zouden al een spaarcontract hebben gesloten.
Een van de voordelen van de bedrijfsspaarregelingen van Delta Lloyd Bank is, aldus een woordvoerder, de mogelijkheid tot automatische deblokkering van de spaargelden. Het totaal spaarbedrag dat een bedrijf op zijn rekening-courant stort, wordt door de bank per maand doorgesluisd naar Delta Lloyd als betaling van premies voor leven- en pensioenverzekeringen van de individuele werknemers.
Een voorwaarde is wel, dat het gaat om wettelijk erkende bestedingsdoeleinden die een deblokkering van de spaargelden mogelijk maken, te weten: aankoop eigen huis, betaling van premies spaar/beleggings- en lijfrentepolissen, en aankoop effecten. Anders blijven de spaargelden voor vier jaar geblokkeerd.

Reageer op dit artikel