nieuws

Dela en RVS starten uitvaartbedrijf

Archief

Nog deze maand moet de eerste polis van Dela-RVS Uitvaartzorg uit de printer rollen. De joint-venture is opgericht en het personeel van beide verzekeraars wordt voorgelicht. Het wachten is nog op de vergunning van de Verzekeringskamer.

De partijen kondigden hun voornemen tot samenwerking drie jaar geleden al aan. Vorige maand is de naamloze vennootschap Dela-RVS Uitvaartzorg Verzekeringen dan eindelijk opgericht. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tien miljoen euro, waarvan twee miljoen is geplaatst en gestort. Bestuurders van de nieuwe uitvaartverzekeraar zijn Dick Moll (algemeen directeur Dela), Fons Lauvenberg (directeur marketing en verkoop Dela), Jacques Etienne (directievoorzitter RVS) en John Heller (lid managementteam RVS).
Deze maand wordt het eerste product, eenvoudigweg gedoopt tot Dela-RVS Uitvaartzorg, op kleine schaal geïntroduceerd. Dela wordt verantwoordelijk voor de administratie en de uitvaartverzorging, de loondienstorganisatie van RVS moet voor de nodige productverkoop zorgen. “Deze maand gaan we ons personeel informeren”, aldus Dela-topman Dick Moll. “Als de vergunning er is, kan er ook al een polis worden gesloten. Maar pas vanaf januari zullen we op volle kracht kunnen werken.” Herverzekeren
Dela werkt ondertussen ook nog aan de oprichting van een herverzekeraar. In tegenstelling tot eerdere berichten werkt het Eindhovense bedrijf aan een nieuwe maatschappij in Zwitserland, in plaats van in Luxemburg. “Zwitserland schijnt toch wat gunstiger te zijn”, zo licht Moll toe.
De uitvaartverzekeraar wil via herverzekering toekomstige fiscale claims op de voorziening verzekeringsverplichtingen voorkomen. Over het boekjaar 1996 heeft de belastingdienst een aanslag vennootschapsbelasting opgelegd gekregen van zo’n f 300 mln, terwijl over de jaren 1997 t/m 1999 nog een claim van f 85 mln wordt verwacht. Dela heeft bezwaar tegen deze aanslag gemaakt. Dela verhoogt premie met 4%
In verband met een verdere stijging van de uitvaartkosten verhoogt Dela de premies voor zijn natura-uitvaartverzekeringen per 1 januari aanstaande met 4%. Dela raamt de gemiddelde uitvaartkosten in 2001 op f 5.712. Dit jaar lijken die kosten uit te komen op gemiddeld f 5.492; in 1999 bedroegen ze werkelijk f 5.287. Dela verhoogde de premie voor natura-polissen in voorgaande jaren met 4,4% (januari 1999) en met 4,9% (januari 2000).

Reageer op dit artikel