nieuws

Dela bereikt mijlpaal van f 10 mld verzekerd kapitaal

Archief

Uitvaartverzekereraar Dela zag het aantal verzekerden vorig jaar stijgen van 2,78 naar 3 miljoen. Daarbij zijn 2,5 (2,4) miljoen naturaverzekerden. Het verzekerd kapitaal steeg naar _ 10 mld (9,55 mld) Het nettoresultaat, vorig jaar _ 87,6 mln, is nog niet bekendgemaakt.

Met ruim honderd vestigingen en duizend medewerkers is Dela marktleider in de Benelux. De uitvaartverzekeraar die eind 2006 de Nijmeegse verzekeraar St. Barbara inlijfde, constateert wel een aantal zorgwekkende ontwikkelingen in de branche zoals de grafkosten die begin in 2007 in veel gemeenten opnieuw explosief zijn gestegen. “Het probleem is ook dat het zo’n ondoorzichtige materie is”, zegt Martin Kersbergen van Dela. “Tussen gemeenten bestaan onderling gigantische verschillen wat de kosten betreft, maar zij kunnen vaak niet uitleggen hoe dat komt.”
In de goedkoopste gemeente moet je _ 300 euro voor tien jaar grafrechten betalen, terwijl de duurste voor dezelfde periode en dezelfde rechten _ 7000 rekent, aldus Kersbergen. “Wij hebben het onderwerp aangekaart bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), maar daarna ben je eigenlijk uitgepraat. Het blijft een stroperige kwestie om hier helderheid in te krijgen.”

Reageer op dit artikel