nieuws

Dekra Nederland naar CED

Archief

Expertisebureau Dekra Nederland (vroeger bekend als Sarex) is overgenomen door CED. De 48 medewerkers (32 experts en 16 binnendienstmedewerkers) van het in Woerden gevestigde Dekra konden allen mee overstappen.

De overname van Dekra Nederland door CED past in het kader van samenwerking die CED is aangegaan met het Duitse Dekra. “Deze samenwerking anticipeert op grensoverschrijdende regelgeving vanuit de EU en op de internationalisatie van verzekeraars. De huidige verschillen in het schadebehandelingsproces nemen hierdoor af, zodat grote dienstverleners die in meerdere landen opereren, een steeds bepalender rol zullen spelen”, stellen beide bedrijven. “Wij willen ons bij die ontwikkeling in de voorhoede bevinden”.
Integratie
Vorige week maandag is gestart met de integratie van de Dekra-medewerkers in het team van CED Bergweg in Capelle aan den IJssel. Jan van der Kleij, sinds 1 juli vorig jaar interim-directeur van Dekra Nederland zal tot 1 juli de integratie begeleiden.
Dekra Keuringen (25 medewerkers) zal haar activiteiten autonoom gaan voortzetten, en wel onder leiding van Henk van Woerden. Dekra Keuringen, die op locatie onafhankelijke autokeuringen en -certificeringen verzorgt, zal met ingang van 1 mei vanuit Uden opereren.

Reageer op dit artikel