nieuws

Dekking voor aanslagen met ‘vuile bommen’

Archief

De Britse onderlinge transportverzekeraar TT Club biedt sinds begin dit jaar een verzekering tegen de gevolgen van terroristische aanslagen met zogeheten vuile bommen; nucleaire en biochemische explosieven.

De polis dekt niet alleen directe fysieke schade tot maximaal 25 miljoen dollar per incident, maar ook gevolgschade door onderbreking van de bedrijfsvoering en aansprakelijkheid, tot een maximum van 5 miljoen dollar per incident.
De hoogte van de premie is variabel en hangt af van het risico dat een onderneming loopt en het verzekerde bedrag waarvoor wordt gekozen. Als er gedurende een jaar geen beroep wordt gedaan op de pool (TT Club verwacht dat deze 100 miljoen dollar zal bedragen), dan wordt het jaar daarop 25% premiekorting verleend aan iedereen die de verzekering verlengt.
De leden van TT Club, die is opgericht in 1968, bevinden zich voornamelijk onder rederijen, havens en overslagbedrijven en bedrijven werkzaam in het beroepsgoederenvervoer.

Reageer op dit artikel