nieuws

Dekking vervalt door nieuwe Britse drankwet

Archief

De verzekeringen van Britse restaurants en afhaalgelegenheden kunnen ongeldig worden verklaard door de invoering van de nieuwe Britse wet die de sluitingstijd van pubs vrijlaat

Hierdoor is een nieuwe vergunning verplicht voor alle eetgelegenheden die na elf uur s avonds nog eten verkopen, zelfs al schenken ze geen drank, alsmede voor alle locaties waar drank geschonken wordt, ook al sluiten ze hun deuren nog steeds om elf uur s avonds. Verzekeraar Zurich zegt dat de verzekering van gelegenheden die nog geen aanvraag voor een nieuwe vergunning hebben ingediend, onbruikbaar kan worden. Het gevolg daarvan is dat zij in geval van een schadeclaim geen dekking meer hebben. De maatschappijen AXA en Royal&SunAlliance kiezen voor een mildere benadering en geven aan dat zij schadegevallen op individuele basis behandelen. Vierduizend horecagelegenheden (2% van het totaal) hebben nog geen nieuwe vergunning aangevraagd.

Reageer op dit artikel