nieuws

Dekking fysiotherapie fors aangepast in nieuwe voorwaarden

Archief

Verzekeraars hebben dit jaar fors ingegrepen om het gebruik van fysiotherapie te beperken. Vooral Avéro heeft het bont gemaakt. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijker www.verzekeringssite.nl.

De vergelijkingssite onderzocht de dekking van de aanvullende verzekeringen van acht verzekeraars: Avéro Achmea, Agis, CZ, Menzis, ONVZ, Univé, VGZ en Zilveren Kruis Achmea. Hieruit blijkt dat alle verzekeraars premieverhogingen hebben doorgevoerd. Zeven van de acht verzekeraars hebben een beperking ingevoerd. Alleen CZ heeft in alle aanvullende verzekeringen de dekking voor fysiotherapie ongewijzigd gelaten.
Verzekerden die vorig jaar een verzekering hadden met onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie worden het hardst getroffen. Uit de gemaakte vergelijkingen op de website blijkt dat vooral 55-plussers voor een onbeperkte vergoeding kiezen. Zij betalen gemiddeld 64,5% meer dan afgelopen jaar om een onbeperkte vergoeding te behouden. Bij Avéro is de stijging met 123,8% het grootst. Net zoals bij Menzis, ONVZ en Zilveren Kruis moeten verzekerden bij Avéro overstappen naar een duurder pakket. Avéro, ONVZ en Zilveren Kruis hanteren bij dit duurdere pakket bovendien een medische selectie. “De kans dat grootverbruikers van fysiotherapie hiervoor geaccepteerd worden, is niet zo groot”, aldus Erik Hordijk, directeur van de Verzekeringssite.

Reageer op dit artikel