nieuws

Dekker geeft starters extra steun

Archief

Minister Dekker (VROM) heeft _ 140 mln extra beschikbaar gesteld om starters op de woningmarkt sneller aan een huis te helpen.

Dit jaar wordt _ 40 mln gestort in het Stimuleringsfonds Nederlandse Gemeenten (SVN). Daarmee kunnen zo’n 5.000 extra startersleningen worden verstrekt. Deze leenvorm bestaat sinds 2002 en wordt inmiddels door tachtig gemeenten aangeboden. De hoogte van de Starterslening bedraagt het verschil tussen de maximale lening volgens NHG-normen en de aankoopkosten van de woning. De lening is aanvankelijk renteloos en aflossingsvrij; rente en aflossing groeien na verloop van tijd mee met het inkomen.
Tussen 2007 en 2011 besteedt Dekker bovendien _ 100 mln aan een verruiming van de koopsubsidie Bevordering Eigen Woningbezit, waarmee meer huishoudens in aanmerking komen voor de subsidie en meer kunnen lenen: het maximale bruto-inkomen zou volgens een initiatiefwetsvoorstel naar _ 38.000 gaan en de maximale lening naar _ 171.000.

Reageer op dit artikel