nieuws

Defam komt met Rente Krediet

Archief

Fortis-dochter Defam Financieringen heeft het Rente Krediet geïntroduceerd; een doorlopend krediet waarbij vijf jaar lang alleen rente wordt betaald.

Het doorlopend krediet kent dus geen maandelijkse aflossing. Daardoor is de maandtermijn aanmerkelijk lager dan bij een ‘normaal’ doorlopend krediet, aldus Defam Financieringen.
Opvallend is dat bij een maatschappij naar keuze een spaarovereenkomst gesloten kan worden; dus niet per sé een Fortis-loot. Deze spaarconstructie is echter niet verplicht. “Als iemand verwacht dat hij na vijf jaar, bijvoorbeeld door aanzienlijke salarisverhogin, het bedrag ineens kan aflossen, mag dat natuurlijk ook”, zegt Freek Bramer van Defam.
Acceptatienormen voor het Rente Krediet zijn onder meer: een netto-inkomen van f 2.500 per maand en een maandtermijn van 2,5% van de kredietlimiet met een minimum van f 1.000. Na vijf jaar vindt een nieuwe beoordeling plaats.

Reageer op dit artikel