nieuws

Debuut universal-life Erasmus met koopsom

Archief

Erasmus heeft met de nodige vertraging zijn eerste verzekering op basis van universal-life geïntroduceerd. Het betreft een lijfrenteverzekering tegen koopsombetaling.

Erasmus (dochter van het Duitse concern Wüstenrot & Württembergische) heeft het universal-lifeproduct gedoopt tot Erasmus Goal Koopsompolis. De uitgebreide mogelijkheden tot risicodekking en de lage en transparante kosten zijn volgens Erasmus de onderscheidende kenmerken van de koopsompolis.
Grootste kostenpost voor de klant is de provisie (afsluitkosten) voor het intermediair: 7% bij een looptijd van tien jaar of meer. Bij kortere looptijden wordt de provisie gekort. De provisie wordt ineens verdiend; er is geen terugboekingsregeling. De tussenpersoon kan een deel van de provisie inleveren ten gunste van het eindkapitaal voor de polishouder. Andere kosten zijn: f 2,20 per maand doorlopende kosten en 0,041667% maandelijkse beheerskosten. Verder zijn er nog kosten verbonden aan de beleggingen. De vijf beleggingsfondsen worden beheerd door vermogensbeheerder Veer Palthe Voûte, dochter van de Dresdner Bank. De jaarlijkse beheersvergoedingen en aankoopkosten zijn per fonds respectievelijk: Internationaal Geldmarktfonds 0,48% en 0%, Euro Bond Fund 1% en 0,5%, Global Equity Funf 1,25% en 1,5%, Europe Fund 1% en 1,5% en het fonds HollandHaven 0,9% en 1,5%. Switchen tussen de fondsen is twee maal per jaar gratis, daarna kost dat f 100 plus de aankoopkosten. Met een speciale KoersCoach probeert Erasmus de polishouder de weg te wijzen bij het samenstellen van zijn ideale beleggingsmix. De diverse overlijdensdekkingen variëren van een percentage van de beleggingswaarde (tussen 0% en 90% of tussen 100% en 200%) tot een vast overlijdenskapitaal (gelijkblijvend, lineair of annuïtair dalend of volledig variabel). Een koopsomstorting moet minimaal f 1.000 bedragen. De Erasmus Goal Koopsompolis is begin deze week via een mailing bij het intermediair onder de aandacht gebracht.

Reageer op dit artikel