nieuws

De Woonfinancier in zee met woonwinkels

Archief

Onder de naam De Woonfinancier is medio vorige maand een besloten vennootschap van start gegaan. Het bedrijf is een voortzetting van de gelijknamige vennootschap (VOF), met vestigingen in Alphen aan den Rijn en Born (Limburg).

Klanten van onder meer keukenketens, sanitairbedrijven en van leveranciers van mobilehomes vormen de doelgroep van De Woonfinancier. De landelijk opererende advies- en serviceorganisatie heeft als kernactiviteit de bemiddeling in consumptief krediet en hypotheken. “Aan de kredietverlening gerelateerde verzekeringen worden louter als serviceproduct aangeboden”, zegt directeur en enig aandeelhouder Bert Enzerink. Hij heeft tot vier jaar geleden in loondienst gewerkt bij achtereenvolgens ABN Amro, IDM Bank, NMB-Heller en de gefailleerde keukenketen Hans Verkerk.
Zeshonderd klanten
De Woonfinancier telt volgens Enzerink inmiddels zeshonderd hypotheek- en consumptief kredietklanten, grotendeels via retailbedrijven binnengekomen. “De bemiddeling wordt verzorgd door maximaal 25 freelance-adviseurs, die op afroep beschikbaar zijn”, zegt Enzerink.
Het consumptief krediet wordt verstrekt door dochterbedrijven van ABN Amro en ING; de hypotheken worden ondergebracht bij acht partijen. “Onder meer ABN Amro, MNF, SNS en ING, maar ook buitenlandse aanbieders als Bank of Scotland en Argenta.”

Reageer op dit artikel