nieuws

De Witte wendt zich tot personeel Polis Direct

Archief

Volmachtbedrijf Polis Direct, dochter van Bovemij, heeft afgelopen week tien medewerkers ontslag aangezegd. Aanpassingen in het automatiseringssysteem vormen de aanleiding voor hun naderend ontslag, aldus het bedrijf. Voormalig directeur W. de Witte heeft Polis Direct laten weten het personeel in dienst te willen nemen van GS Verzekeringen.

De betreffende medewerkers zijn tijdelijke krachten die door Polis Direct ingehuurd waren om het nog niet optimaal functionerend geautomatiseerd systeem te ‘assisteren’. Nu het volmachtbedrijf een zwaarder computersysteem heeft aangeschaft en aanpassingen in de software zijn doorgevoerd, behoren hun werkzaamheden tot het verleden.
Volgens Polis Direct heeft het ontslag niets te maken met een gerucht over een mogelijke verkoop van de portefeuille aan het zusterbedrijf Europolis. Ook de zojuist tot statutair directeur van Bovemij benoemde H.N. Dirks ontkent dit gerucht. Volgens hem loopt het bij het volmachtbedrijf als een trein “Ik heb gisteren nog een commissarissenvergadering van Polis Direct bijgewoond. Daar hoorde ik dat ze er onlangs een etage bijgehuurd hebben, omdat de zaken erg goed gaan.”
Inmiddels zouden drie van de tien betrokken personeelsleden al een andere werkkring hebben gevonden. Na hun vertrek telt Polis Direct in totaal 65 personeelsleden.
De Witte
Het dreigend ontslag voor een deel van de medewerkers vormde voor Wim de Witte, de met een conflict vertrokken directeur van Polis Direct, aanleiding het personeel uit te nodigen om te solliciteren bij diens huidige bedrijf: GS Verzekeringen.
In een opmerkelijke brief aan het bestuur van Polis Direct schrijft De Witte: “Gisteren heeft een aantal medewerkers ons benaderd met de vraag of er binnen GS Verzekeringen nog vacatures zijn. Zij vertelden dat door u voor ten minste tien medewerkers op korte termijn ontslag is aangezegd en dat er binnenkort mogelijk nog meer zullen volgen. U zult zich kunnen voorstellen dat ik teleurgesteld ben in het feit dat u een dergelijk concept door gebrek aan marketingkennis en kennis in verzekeringstechniek op deze wijze naar de afgrond helpt. Ondanks dat wil ik u gaarne nog de mogelijkheid bieden voor uw medewerkers een passende oplossing te vinden binnen GS Verzekeringen. Wij hebben op dit moment nog een aantal vacatures en willen uw medewerkers de mogelijkheid bieden hiervan gebruik te maken (…).”

Reageer op dit artikel