nieuws

De voorwetenschap van mr Bolle & Co

Archief

Mr Bolle Assuradeuren timmert druk aan de weg met ‘De trots op mijn Bedrijf Polis’ van de Nieuwe Hollandse Lloyd. Oogmerk is dat duizenden werknemers van Shell en de 47 andere beursgenoteerde vennootschappen via de polis beleggen in hun eigen onderneming. Allereerst is het natuurlijk een slimme marketingtruc van de heren, want veel van de betreffende werknemers zullen zich er waarschijnlijk persoonlijk door aangesproken voelen.

Daarnaast hebben de werknemers met een ‘trots-polis’ een streepje voor op andere beleggers. Als ze in hun functie constateren dat hun bedrijf afkoerst op een forse daling van de winst kunnen zij als eersten hun belegging verkopen of vervangen door een andere. Een probleempje daarbij is wel, dat dergelijk handelen volgens de Wet toezicht effectenverkeer beter bekend staat als misbruik maken van voorwetenschap. Voorziet de ‘trots-polis’ dan ook in rechtsbijstand?

Reageer op dit artikel