nieuws

De Unie switcht van Agis naar IZA

Archief

Vakbond De Unie gaat per 1 januari de collectieve ziektekostenverzekering onderbrengen bij IZA. De Unie was niet tevreden over de wijze waarop Agis meende de doelgroep van Unie-leden te moeten benaderen.

Op dit moment hebben 4.000 Unie-leden en Unie-medewerkers een zorgpolis van Agis. “Daar zit ‘m ook meteen de pijn. We hebben in totaal meer dan 200.000 leden, waarvan alleen de vakbond er al 75.000 telt”, zegt Paul van der Loos, directeur werkorganisatie van De Unie.
“Onze insteek was om samen met Agis te kijken hoe we Unie-leden konden interesseren voor dit collectief. Het moet door de leden als voordeel ervaren worden. De insteek van Agis was meer gericht op de algemene doelgroep Nederland in plaats van De Unie-doelgroep. Er waren dus geen specifieke acties voor Unie-leden. Op die manier wordt het collectief te klein en kan je ook geen vuist meer maken”, vindt Van der Loos.
Volgens Van der Loos heeft Agis voldoende tijd gekregen om de aanpak te veranderen c.q. te verbeteren. “Overigens hadden we geen probleem met de kwaliteit van Agis als verzekeraar, de afhandeling en de prijs-kwaliteitsverhouding van het aanbod.”
IZA
De keuze voor IZA is niet uit de lucht komen vallen. “We zijn van start gegaan met vier andere verzekeraars. Maar al snel gingen we alleen met IZA verder”, meldt Van der Loos. “Het voordeel van IZA is eigenlijk de beperkte keuze. Bovenop de basisverzekering kennen ze drie aanvullende pakketten (IZA Basic, IZA Classic en IZA Perfect). Die zijn echter wel zo verschillend dat ze tot een goede keuze leiden. Ze zijn onderscheidend. Agis kende wellicht wat meer vergoedingen, maar die waren vaak wel aan een maximum gebonden. Bij IZA wordt er minder vergoed, maar vaak wel helemaal.”
Van der Loos is vooral tevreden over de vergoedingen voor tandarts en brillen. “Daar maakt onze doelgroep vaak gebruik van.”
Unie-leden ontvangen 7,5% korting op de IZA basisverzekering. Daarnaast krijgen Unie-leden korting op de aanvullende verzekeringen. “Het gaat daarbij om vaste kortingsbedragen”, aldus IZA. De nieuwe premies van IZA zijn nog niet bekend.
Betreuren
Agis betreurt het vertrek van De Unie. “We hebben er alles aan gedaan om De Unie en haar leden optimaal te bedienen, zowel als het gaat om de zorgverzekering en de premie als om dienstverlening en service. Onze dienstverlening wordt overigens over het algemeen goed gewaardeerd. Dat blijkt onder meer uit de onafhankelijke klantenmonitor van vlak voor de zomer”, aldus Agis.

Reageer op dit artikel