nieuws

De Spaarbelegger wil uitbreiden

Archief

De Spaarbelegger, een franchiseformule van Aegon, heeft na een reeks moeilijke jaren weer groei op het oog. Op korte termijn hoopt Aegon tien franchisenemers toe te voegen aan het huidige bestand van 25.

De Spaarbelegger werd opgericht in 1993 en kende in de aanvangsjaren grote successen. Binnen twee jaar waren er honderd franchisenemers en meer dan 150 verkopers. Rond de eeuwwisseling stapte een aantal franchisenemers over naar de bredere formule Financieel Compleet. Beide franchiseformules kenden daarna moeilijke jaren. De Spaarbelegger leed de afgelopen jaren bijna _ 3 mln verlies per jaar, bij een provisieomzet van zo’n _ 2,5 mln.
Er zijn momenteel 65 verkopers actief onder de naam Spaarbelegger. Zij hebben in hun assortiment bank- en levenproducten (inclusief levensloop), hypotheken en schadepolissen van Aegon en Spaarbeleg. De nadruk ligt op de oudedagsvoorziening voor mensen met een laag tot gemiddeld inkomen. Alle franchisenemers hebben een eigen AFM-vergunning.
Keurmerk
Na vijf magere jaren lijkt 2006 een keerpunt te worden voor De Spaarbelegger. “De omzet, in termen van premie maal duur, stijgt dit jaar met zo’n 10% en naar verwachting wordt het resultaat weer in zwarte cijfers geschreven”, stelt Aegon. De nieuwe start van De Spaarbelegger wordt gemarkeerd door het lidmaatschap van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV).
Reden voor het verlenen van het NFV-keurmerk is dat de franchiseketen voldoet aan een aantal kwaliteitseisen. Daaronder vallen: een goede franchiseovereenkomst, acceptabele financiële voorwaarden, goede opleidingen en een positieve naamsbekendheid. De Spaarbelegger ziet het keurmerk als “erkenning van de professionaliteit van de ondersteuning aan haar franchisenemers”. Die steun vindt onder meer plaats op het gebied van marketing (leads), opleidingen en automatisering.

Reageer op dit artikel