nieuws

De Reus ruilt ‘Sun’ in voor zeiljacht

Archief

Cees de Reus (57) stopt begin volgende maand als algemeen directeur van Sun Alliance Leven. Zijn huidige ‘rechterhand’ Ap van Pelt volgt hem op.

De Reus gaat samen met zijn vrouw beginnen aan een wereldreis per zeilboot. “Nu voel ik me nog fit genoeg om aan zo’n reis te beginnen”, zegt De Reus, die schertsend stelt zijn zeilreis op financieel vlak te danken te hebben aan het tijdig afsluiten van een Sun Alliance Lijfrentemaatwerkplan.
De Reus – voor zijn Sun-tijd topman bij RVS – verlaat het levenbedrijf van Sun Alliance op een moment dat voor het eerst sinds de start in 1990 winst is behaald. Het definitieve cijfer is nog niet bekend, wel is duidelijk dat het cijfer niet rood gekleurd zal zijn. “Die droom is werkelijkheid geworden”, aldus De Reus.
Sun Alliance Leven verdubbelde vorig jaar het brutopremie-inkomen van f 24,8 mln naar f 49,8 mln. Eind vorig jaar is actuaris Jaap Zandee toegevoegd aan het directieteam. Begin deze maand is Kees Kelderman daar als commercieel directeur bijgekomen.
Cees de Reus: “Droom is werkelijkheid geworden.”

Reageer op dit artikel