nieuws

De Pensioendesk biedt beleggingsalternatief

Archief

De Pensioendesk biedt zijn klanten sinds kort ook beleggingsproducten als alternatief. Het beleggingsadvies is de eerste stap op weg naar totale financiële planning.

De landelijke keten van pensioenadviesbureaus telt momenteel 58 vestigingen. Binnenkort wordt in Friesland het 59e Pensioendesk-kantoor geopend. Dan is alleen de regio Ede-Veenendaal – door het afscheid van Poort Assurantiën – nog onbezet.
De Pensioendesk-leden worden steeds vaker geconfronteerd met klanten die de oudedagsvoorziening geheel of gedeeltelijk willen verzorgen via beleggingen. Om daaraan tegemoet te komen, heeft De Pensioendesk een kwaliteitsplan ontwikkeld dat uiteindelijk moet leiden tot brede financiële planning.
Eerste stap is een adviessystematiek (Optimum genaamd) voor beleggingen. “We hebben het hele scala van beleggingsproducten in zes soorten ingedeeld, afhankelijk van risico en rendement”, aldus Pensioendesk-directeur Frank van der Raaij. “Aan elke categorie willen we een product gaan koppelen.”
Het eerste product is een beleggingsfonds van AIB Govett; AIB staat voor Allied Irish Banks. De koers van het niet-beursgenoteerde AIB-fonds Safeguard is gekoppeld aan de indexen van de beurzen van Amsterdam, London, New York, Tokyo en Hongkong. Het fonds hanteert een garantie van 95% tot 97% van de inleg. Deze bodemgarantie wordt elk kwartaal vastgesteld. Gelden zijn dagelijks opvraagbaar. Het fonds is in Nederland exclusief toegankelijk voor Pensioendesk-klanten.
Met de beleggingsproducten richt de pensioenketen zich op klanten met een vermogen van minder dan f 0,5 mln. “Voor grotere klanten werken de meeste kantoren samen met een professionele vermogensbeheerder”, aldus Van der Raaij.
Naamsbekendheid
De 58 vestigingen van De Pensioendesk waren vorig jaar goed voor een omzet (verzekerd pensioenkapitaal) van f 640 (590) mln. Daarmee was een premie-inkomen van f 40 (35) mln gemoeid.
Het jaarlijks onderzoek naar de naamsbekendheid leverde een positieve score op. De geholpen naamsbekendheid van De Pensioendesk is momenteel 21% (17%), mede dankzij de ruim f 1 mln kostende reclamecampagne. De meting vond plaats onder de eigenlijke doelgroep: mensen tussen de 30 en 49 jaar met een inkomen van meer dan f 75.000, zich bevindend in welstandsklasse A. Andere pensioenadviseurs zoals Financiële Raadgevers Associatie (FRA), Qua Raad, Bastion Groep en Beijer Adviesgroep scoorden gemiddeld een geholpen bekendheid van 2%.

Reageer op dit artikel