nieuws

De NVA komt naar je toe deze zomer!

Archief

De NVA introduceert tegen de zomer ‘that’s4sure’, een vier pagina’s tellende nieuwsbrief speciaal gericht op jongeren.

NVA-directeur John Pennink hield tijdens een studiemiddag over marketing zijn gehoor een spiegel voor. Aan de hand van opgenomen straatinterviews toonde hij aan dat de jeugd absoluut niet weet wat een assurantietussenpersoon nou eigenlijk doet, laat staan dat ze bij hem binnenlopen. “Via deze nieuwsbrief kan de assurantietussenpersoon de jongeren benaderen als klant en als beoogd klant. Op die manier wordt een nog onontgonnen doelgroep aangeboord door het intermediair”, aldus Pennink
“Een tweede, minstens zo belangrijk zo niet belangrijker doel van de nieuwsbrief is om met deze nieuwsbrief jongeren te interesseren voor het verzekeringsvak”, zo zei Pennink. De ondertitel luidt dan ook niet voor niets ‘Omdat de verzekeringswereld meer te bieden heeft dan je denkt’.
Assurantiekantoren kunnen op de nieuwsbrief hun eigen logo voeren en worden daardoor duidelijker herkenbaar voor hun doelgroep.
De nieuwsbrief is niet het enige initiatief dat de NVA ontplooit om het aantal openstaande vacatures bij NVA-kantoren op te vullen. Op de NVA-site (www.nva.nl) kan men doorklikken naar All Financejobs. Dit initiatief bevindt zich nog in een pril stadium. “NVA-kantoren kunnen hier straks tegen een aantrekkelijke prijs, hun vacature plaatsen”, aldus Jan Schrijver directeur van het Huibers Instituut van de NVA. De vacature wordt dan ‘gematched’ met de op die plek aangeboden curriculum vitae’s (cv’s) van werkzoekenden. Het Huibers Instituut werkt hierin samen met de ‘JobbingMall’, een vacaturebank op Internet. “Op dit moment staat er nog een allegaartje aan vacatures, dit moet begin volgende maand verleden tijd zijn. Dan zijn er alleen nog maar vacatures in de financiële dienstverlening te vinden. Op dat moment zal er ook een promotie-actie op poten gezet worden om NVA-leden, maar ook anderen, te ‘triggeren’ om hun vacatures op die plek neer te zetten”, aldus Schrijver.
Verder kan men zich via de site van de NVA inschrijven bij ‘Ensurance’, het bureau voor human resource management van de branche-organisatie dat in oktober 1998 het levenslicht zag. Dit is een samenwerkingsverband van het Huibers Instituut en Entrance (werving- en selectiebureau) uit Baarn.
Naast deze initiatieven waar NVA-kantoren en werkzoekenden zelf een rol in kunnen spelen, heeft de NVA ook een Commissie Onderwijs & Arbeidsmarkt in het leven geroepen (zie AM 7, p. 27). Deze commissie onderzoekt onder andere de knelpunten in de branche en zal onder meer met initiatieven komen op het gebied van permanente educatie, voorlichtingstrajecten en het omscholen van werklozen.

Reageer op dit artikel