nieuws

De Meierijsche viert 40ste verjaardag

Archief

De Meierijsche Assurantie Studieclub (MAS) gaat in mei haar 40-jarig bestaan vieren. De MAS werd in 1955 opgericht op initiatief van J. Verberk en N. Th. de Ruiter. Direct na de oprichting meldden zich 135 leden aan. Thans telt de club onder voorzitterschap van L. Hoogervorst circa 500 leden.

De oprichters werden terzijde gestaan door jhr mr P.J.F. van der Does de Willebois, directiesecretaris van de Groote Bossche van 1838, toen zeer bekend in Den Bosch en wijde omtrek. De maatschappij werd in 1968 overgenomen door de Amev.
Voor de vakopleiding heeft de MAS zich op 1 januari 1996 aangesloten bij de Stichting Assurantie Cursussen (SAC) in Zeist.
De viering van het jubileum vindt plaats op vrijdag 3 mei in Hotel Vught aan de Bosscheweg in Vught.
Om 15.30 uur wordt een expositie geopend over ’40 jaar verzekeren’ door Van der Does de Willebois.
Het MAS-bestuur recipieert van 16.30 tot 18.00 uur. De viering bestaat verder uit een diner en aansluitend een feestavond. Naast De Ruiter en Van der Does de Willebois is eregast mevrouw Mies Verdonk die meer dan 20 jaar de secretaresse was van de assurantieclub.
Hoofdsponsor van de expositie en de festiviteiten is Amev. Ook de Europeesche levert een bijdrage aan de tentoonstelling evenals enkele bedrijven van leden van de assurantieclub.
Het bestuur van de MAS (vlnr): Thea van den Dungen (secretaris), Joop Renes, Loek Hoogervorst (voorzitter), Gijs van Aken (penningmeester), Peter van de Wouw.

Reageer op dit artikel