nieuws

De Leeuw Assurantiën op overnamepad

Archief

In de afgelopen zes maanden heeft De Leeuw Assurantiën (Rijnsburg) vier portefeuilles overgenomen. Met twee overnamekandidaten wordt nog gesproken.

“Zo’n jaar of vijf zes geleden zijn we behoorlijk aan het expanderen geweest”, vertelt Jan Muller, algemeen directeur van De Leeuw Assurantiën. “Daarna hebben we het een periode wat rustiger aangedaan. De boel moet tenslotte ook beheersbaar blijven.”
“Wij zijn nu in een stadium aangeland dat we verder willen uitbreiden. Daartoe hebben we in de laatste zes maanden vier portefeuilles overgenomen en zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Bijdorp Holland (Sassenheim). Voor dit kantoor verrichten wij de volledige administratie.
De gemiddelde prolongatieprovisie van de overgenomen portefeuilles bedraagt f 500.000. Het betreft de kantoren: Molenaar & Partner (Lisse), Minnee (Katwijk, dit is voor een gedeelte ook een makelaar/og-portefeuille) en Van Zuylen (Noordwijk/Hillegom). Met nog twee kantoren is Muller in gesprek. “Maar daar moeten nog een aantal zaken getekend worden, dus die namen krijgt u nog niet.”
Het is de bedoeling van De Leeuw Assurantiën om vooral richting Bollenstreek te expanderen. Onlangs is er een makelaarskantoor in Sassenheim geopend en binnen twee maanden staat de opening van een kantoor in Lisse op het programma.
Door de overnames bestaat het personeelsbestand inmiddels uit 120 werknemers. Reden voor het assurantiekantoor om een personeelsmanager aan te trekken “in verband met ambitieuze groeiplannen”.

Reageer op dit artikel