nieuws

De kerngegevens van assurantieprogramma’s

Archief

Tussenpersonen die gaan automatiseren (bestaan ze nog?) of geautomatiseerde tussenpersonen die op zoek zijn naar een ander programma, zullen zich moeten oriënteren op wat softwarehuizen zoal te koop aanbieden. Om het winkelen te vergemakkelijken heeft AM alle kerngegevens van assurantieprogramma’s van de belangrijkste aanbieders op een rijtje gezet. Deze kerngegevens, inclusief prijzen van de programmatuur en onderhoudscontracten, worden hieronder per leverancier weergegeven.

ACT Naam bedrijf: Administratief Centrum voor Tussenpersonen, ACT Postadres: Postbus 95318 Postcode en plaats: 2509 CH Den Haag Telefoon: 070-3832055 Telefax: 070-3416191 Op de markt sinds: 1969 Aantal medewerkers: 60 Aantal gebruikers op 1-9-’94: 700 Naam assurantieprogramma: Prisma pakket Maximum aantal polissen: Geen limiet Maximum aantal cliënten: Geen limiet Modulair opgebouwd?: Ja Zo ja, welke modules zijn leverbaar?: Prisma-basispakket (klanten/polisadministratie), Volmacht-pakket, Documenten Beheer Systeem, ADN-pakket, Electronisch Betalingsverkeer, Management Informatie-pakket, Debiteuren-pakket, Acceptatie-module, Rekening Courant-pakket, Bancair-pakket, Schade-pakket, Grootboek-pakket Indien een ADN-module leverbaar is, voor welke gecertificeerde berichten kan die module op dit moment worden gebruikt?: Voor alle beschikbare ADN-berichten Is er management-informatie te genereren?: Ja, via MI-pakket Is er een koppeling met een acceptatiesysteem mogelijk?: Ja, via Acceptatie-module Zo ja, welke?: NadNet, Stars, Astranet, Aepax (in vierde kwartaal ’94), Luxor (per begin ’95) Geautomatiseerd betalingsverkeer met bank mogelijk?: Ja, via ADN Electronisch Betalingsverkeer Keuze tussen besturingssysteem?: Ja Zo ja, welke?: Single user: DOS 5.1 t/m 6.3, Multi user: Novell 3.12 en DOS 5.1 t/m 6.3 Netwerkversie leverbaar?: Ja, zie Multi-user Hardware onafhankelijk?: Nee Zo niet, welke hardware is dan vereist?: IBM compatible PC-netwerk Minimale hardware configuratie?: Single user: PC/286 en hoger, Multi user: PC/server 486, werkstations PC/286 en hoger Prijs programma: Alleen licenties voor gebruik (huur en onderhoud, zie onderhoud) tarieven afhankelijk van module Prijs onderhoudscontract: Prisma-basispakket: Single user: vanaf / 150 per maand, Multi user: vanaf / 400 per maand Wat krijgt de tussenpersoon daarvoor?: Onderhoud van de programmatuur (gratis nieuwe versies), helpdesk ondersteuning, field support ondersteuning, begeleiding door ACT-adviseur, POR-bestandsinterface, advisering in algemene zin.
ANVA Naam bedrijf: Stichting Dienstverlening NVA Postadres: Postbus 190 Postcode en plaats: 3800 AD Amersfoort Telefoon: 033-756700 Telefax: 033-727822 Op de markt sinds: 1976 Aantal medewerkers: 34 Aantal gebruikers op 1-9-’94: 583 Naam assurantieprogramma: Anva Project 3 (volmachtbeurs), Anva Project 2+ Maximum aantal polissen: onbeperkt Maximum aantal cliënten: onbeperkt Modulair opgebouwd?: Ja Zo ja, welke modules zijn leverbaar?: Naast basispakket: Anfin boekhoudpakket, schadeprogramma, concernmodule, PRM (Prospect Relatie Marketing), NAB koppeling Indien een ADN-module leverbaar is, voor welke gecertificeerde berichten kan die module op dit moment worden gebruikt?: EMB, MRP, AVP, BRP, ESB, ROY, PPI, PMI, PRI, ESB Is er management-informatie te genereren?: Ja, omzet en produktiecijfers Is er een koppeling met een acceptatiesysteem mogelijk?: Ja Zo ja, welke?: Aepax, NadNet, Stars, Luxor, Astranet, Elvia Travel, Euro PC Geautomatiseerd betalingsverkeer met bank mogelijk?: Ja Keuze tussen besturingssysteem?: Ja Zo ja, welke?: Unix, MSDOS, Novell Netwerkversie leverbaar?: Ja, Novell Hardware onafhankelijk?: Ja Zo niet, welke hardware is dan vereist?: n.v.t. Minimale hardware configuratie?: DOS/Novell: Server 8MB intern geheugen 200 MB schijfgeheugen, Werkstation minimaal 1 MB intern geheugen Prijs programma: Vanaf / 6.700 excl. BTW Prijs onderhoudscontract: Vanaf / 2.825 excl. BTW Wat krijgt de tussenpersoon daarvoor?: Software onderhoud, programma-updates en vernieuwingen, onbeperkt gebruik helpdesk, nieuw pakket als dit leverbaar wordt.
ASN Naam bedrijf: Assurantie Systemen Nederland, ASN Postadres: Postbus 583 Postcode en plaats: 2130 AN Hoofddorp Telefoon: 02503-60600 Telefax: 02503-23566 Op de markt sinds: November 1994 (onstaan uit fusie W&L en ISN) Aantal medewerkers: 20 Aantal gebruikers op 1-9-’94: 805 Naam assurantieprogramma: Assis 2000 Maximum aantal polissen: 999999999 Maximum aantal cliënten: 99999999 Modulair opgebouwd?: Ja Zo ja, welke modules zijn leverbaar?: Assurantie module, Financiële module, Volmacht module en Beurs module (de Assurantie module is incl. POR Prolongatie en ADN) Indien een ADN-module leverbaar is, voor welke gecertificeerde berichten kan die module op dit moment worden gebruikt?: MRP12, AVP10, MRN-MRW, RBN-RBW, ESB10, ESB11, EMB10, ROY10, REL10, PMI10, PMI20,PPI20 Is er management-informatie te genereren?: Ja Is er een koppeling met een acceptatiesysteem mogelijk?: Ja Zo ja, welke?: Luxor, Aepax, Elvia, HBS, Noord Holl. van 1816. Geautomatiseerd betalingsverkeer met bank mogelijk?: Via ADN (leverbaar 1e kwartaal ’95). Reeds aanwezig zijn machtigingen (aanlevering via diskatters), OCRB op OLA-formulieren Keuze tussen besturingssysteem?: Ja Zo ja, welke?: MS-DOS, Novell Netwerkversie leverbaar?: Ja Hardware onafhankelijk?: Nee Zo niet, welke hardware is dan vereist?: MS-DOS machines/Novell netwerken Minimale hardware configuratie?: 386 processor Prijs programma: Vanaf / 5.730 Prijs onderhoudscontract: Vanaf / 1.848 (per jaar) Wat krijgt de tussenpersoon daarvoor?: Ondersteuning via de helpdesk of ondersteuning via een modemverbinding, regelmatige verzending van updates, uitlevering van compleet nieuwe versies, bezoek aan zgn. ‘inloopdagen’.
CCS Naam bedrijf: Combined Computer Services, CCS Postadres: Postbus 426 Postcode en plaats: 3440 AK Woerden Telefoon: 03480-15.95.5 Telefax: 03480-23.66.6 Op de markt sinds: 1983 Aantal medewerkers: 64 Aantal gebruikers op 1-9-’94: 1350 Naam assurantieprogramma: Level-3, Oass/Oass-plus, CAI/CAI-2, Level-5/6 Maximum aantal polissen: 30.000 (Level-3), 10.000 (Oass), onbeperkt (CAI en Level-5/6) Maximum aantal cliënten: 30.000 (Level-3), 5.000 (Oass), onbeperkt (CAI en Level-5/6) Modulair opgebouwd?: Ja (Level-3), ja (Oass), nee (CAI), ja (Level-5/6) Zo ja, welke modules zijn leverbaar?: Incasso, Sub-agenten, Financieel, Schade, ADN, Prospects (Level-3), Startpakket, Kompleet pakket, ADN module (Oass), n.v.t. (CAI), Schade-volmacht, Leven-volmacht, Co-assurantie, Sub-agenten, Meerdere bedrijven, Meerdere valuta, Automatische acceptatie/verwerking (Level-5/6) Indien een ADN-module leverbaar is, voor welke gecertificeerde berichten kan die module op dit moment worden gebruikt?: Alle (Level-3), ESB, EMB, MRP, AVP (Oass), EMB, ESB, MRP, AVP, PMI, PPI & betalingsverkeer (CAI), n.v.t. (Level-5/6) Is er management-informatie te genereren?: Ja (bij alle programma’s) Is er een koppeling met een acceptatiesysteem mogelijk?: Ja (bij alle programma’s) Zo ja, welke?: Alle (bij alle programma’s) Geautomatiseerd betalingsverkeer met bank mogelijk?: Ja (behalve bij Oass) Keuze tussen besturingssysteem?: Nee (behalve Level-5/6) Zo ja, welke?: Unix (IBM-AIX, SCO-Unix), Novell Netware (alleen Level-5/6) Netwerkversie leverbaar?: Ja (bij alle programma’s) Hardware onafhankelijk?: Ja (bij alle programma’s) Zo niet, welke hardware is dan vereist?: n.v.t. Minimale hardware configuratie?: Moderne PC’s (Level-3, Oass, CAI), 80486 PC met 16 MB intern geheugen en 1 GB schijf als Netwerk-PC voor 4 werkplekken, alsmede systeemsoftware. Prijs programma: Gratis (Level-3), vanaf / 2.950 (Oass), vanaf / 8.500 (CAI), vanaf / 10.500 (Level-5/6) Prijs onderhoudscontract: Vanaf / 900 (Level-3), vanaf / 850 (Oass) vanaf / 4.200 (CAI), vanaf / 3.000 (Level-5/6) Wat krijgt de tussenpersoon daarvoor?: Updates, helpdesk.
Exact Naam bedrijf: Exact Branche Postadres: Postbus 5066 Postcode en plaats: 2600 GB Delft Telefoon: 015-62.64.11 Telefax: 015-62.34.38 Op de markt sinds: 1985 Aantal medewerkers: 27 Aantal gebruikers op 1-9-’94: 800 Naam assurantieprogramma: E-Assurantie Maximum aantal polissen: 2.147.483.647 Maximum aantal cliënten: 999.999 Modulair opgebouwd?: Ja Zo ja, welke modules zijn leverbaar?: E-Schade, E-Correspondentie, E-Statistiek, E-Por I,E-Por II, E-Termijn, E-ADN, E-Report, E-Herinnering Indien een ADN-module leverbaar is, voor welke gecertificeerde berichten kan die module op dit moment worden gebruikt?: MRN10, MRW10, AVP10, REL10, PPI20, ROY10, ESB11, BRP10 Is er management-informatie te genereren?: Ja Is er een koppeling met een acceptatiesysteem mogelijk?: Ja Zo ja, welke?: Aepax, Astranet, Luxor Geautomatiseerd betalingsverkeer met bank mogelijk?: Ja Keuze tussen besturingssysteem?: Ja Zo ja, welke?: PC-DOS/MS-DOC 3.10 of hoger, Novell Netware 286, 2.0a of hoger, PC-Lan/Lan-Manager 1.0 of hoger Netwerkversie leverbaar?: Ja Hardware onafhankelijk?: Ja Zo niet, welke hardware is dan vereist?: n.v.t. Minimale hardware configuratie?: IBM PC AT, PS/2 of compatible, 450 Kb, 6 Mb Prijs programma: Vanaf / 1.450 tot / 6.250 Prijs onderhoudscontract: Vanaf / 350 tot / 1.100 Wat krijgt de tussenpersoon daarvoor?: Een compleet assurantiepakket.
IBS Naam bedrijf: IBS Postadres: Postbus 11127 Postcode en plaats: 3004 EC Rotterdam Telefoon: 010-43.78.00.0 Telefax: 010-41.54.46.0 Op de markt sinds: 1973 Aantal medewerkers: 26 Aantal gebruikers op 1-9-’94: 657 Naam assurantieprogramma: IBS-ID Assurantie Maximum aantal polissen: onbeperkt Maximum aantal cliënten: onbeperkt Modulair opgebouwd?: Ja Zo ja, welke modules zijn leverbaar?: Incasso, Mailing, Management, Schade/correspondentie, POR, ADN, Volmacht Indien een ADN-module leverbaar is, voor welke gecertificeerde berichten kan die module op dit moment worden gebruikt?: MRP, MRN, MRW, BRP, AVP, ROY, REL, PMI, PPI, ESB, EMB Is er management-informatie te genereren?: Ja Is er een koppeling met een acceptatiesysteem mogelijk?: Ja Zo ja, welke?: Luxor, Aepax en Nova (NadNet, Stars en Astra i.o.) Geautomatiseerd betalingsverkeer met bank mogelijk?: Ja, zowel inkomend als uitgaand Keuze tussen besturingssysteem?: Ja Zo ja, welke?: MS-DOS vanaf versie 4.0, Novell vanaf versie 2.2 Netwerkversie leverbaar?: Ja Hardware onafhankelijk?: Ja Zo niet, welke hardware is dan vereist?: n.v.t. Minimale hardware configuratie?: 80286, 640 KB intern, 40 MB harddisk. Prijs programma: IBS-ID dossier & Assurantie basis / 3.450 Prijs onderhoudscontract: / 910 Wat krijgt de tussenpersoon daarvoor?: Telefonische support, regelmatige updates, eens in de 5-7 jaar een geheel nieuw/herschreven programma, teleservice (modem-support), IBS magazine.
CAVA DATA Naam bedrijf: CAVA (h.o.d.n. CAVA DATA) Postadres: Postbus 680 Postcode en plaats: 2900 AR Capelle aan den IJssel Telefoon: 010-45.88.38.8 Telefax: 010-45.89.07.6 Op de markt sinds: 1988 Aantal medewerkers: 31 Aantal gebruikers op 1-9-’94: 100 Naam assurantieprogramma: ACS4000, ACS6000, CAVA Administratiepakket voor Assurantiebedrijven Maximum aantal polissen: Onbeperkt Maximum aantal cliënten: Onbeperkt Modulair opgebouwd?: Ja (bij alle programma’s) Zo ja, welke modules zijn leverbaar?: Basispakket, MIS-statistiek, volmacht, maandbetaling, POR-inkomens, POR-uitgaand, OCR-B, VNAB-koppeling, meerdere fin. administraties, meerdere as. administraties (ACS4000 & ACS6000 waarvan de laatste ook met: report generator, autom. betalingsverkeer, maandbetalers, sub-agenten, poo-verdeling), cliënten adm., polis adm., schade registr./verwerking, debiteuren, incasso, betalingen, grootboek, agenten, rekening-courant, actieve/passieve prolongatie, incasso-interface, bestandsinterface, statistieken, tariefvergelijkingen, tarifering, indexering, premiefinanciering, Tekst Data Integratie, CRWAM, co-assurantie VNAB (Adm. v. Ass.) Indien een ADN-module leverbaar is, voor welke gecertificeerde berichten kan die module op dit moment worden gebruikt?: Ja (ACS4000), in voorbereiding (ACS6000, Adm. v. Ass.) Is er management-informatie te genereren?: Ja (bij alle programma’s) Is er een koppeling met een acceptatiesysteem mogelijk?: Nee, niet integraal gekoppeld (ACS4000), nee (ACS6000, Adm. v. Ass.) Zo ja, welke?: n.v.t. Geautomatiseerd betalingsverkeer met bank mogelijk?: Ja (bij alle programma’s) Keuze tussen besturingssysteem?: Ja (ACS4000, ACS6000), nee (Adm. v. Ass.) Zo ja, welke?: Novell B.12 en Sco-Unix (ACS4000), HP9000, AS400, Wang VS, Novell B.12 (ACS6000), n.v.t. (Adm. v. Ass.) Netwerkversie leverbaar?: Ja (bij alle programma’s) Hardware onafhankelijk?: Ja (ACS4000), Ja voor netwerk (ACS6000), nee (Adm. v. Ass.) Zo niet, welke hardware is dan vereist?: n.v.t. (ACS4000, ACS6000), Siemens-Nixdorf (Adm. v. Ass.) Minimale hardware configuratie?: PC 4MB intern geheugen 200 MB vaste schijf (ACS4000), PC 4MB intern geheugen 200MB extern geheugen (ACS6000), in geval van aan het mainframe gekoppelde serviceverwerking 1 terminal & 1 modem. In geval van stand-alone verwerking een Siemens-Nixdorf C30-systeem Prijs programma: afhankelijk van aantal werkplekken (ACS4000, ACS6000), vaste prijs per post per jaar met degressief tarief (Adm. v. Ass.) Prijs onderhoudscontract: Op aanvraag Wat krijgt de tussenpersoon daarvoor?: Updates, telefonische helpdesk, servicepakket, documentatie update, regionale ondersteuning.

Reageer op dit artikel