nieuws

De Keizer Assurantie groeit 60%

Archief

Het in Capelle aan den IJssel gevestigde De Keizer Assurantie heeft het afgelopen jaar de omzet met 60% zien toenemen. “De provisieomzet is naar _ 3,2 mln gegroeid”, aldus manager Aad Meijburg.

Voor dit jaar wordt een verdere groei met minstens hetzelfde percentage verwacht. “We zitten mooi op koers”, verwijst Meijburg naar de in 2005 gepresenteerde groeiplannen. Toen veranderde De Keizer ook van werkwijze: van nichespeler tot een allround assurantiemakelaar.
Die strategie heeft De Keizer geen windeieren gelegd. In een kleine twee jaar tijd is de omzet verdubbeld. “We zien hierin een bevestiging van onze visie dat veel bedrijven en gemeenten behoefte hebben aan een middelgrote makelaar met nog een persoonlijke aanpak”, zegt Meijburg. Hij schrijft de groei behalve aan de actievere, klantgerichte marktbenadering toe aan het aantrekken van hoogwaardige medewerkers. “We zijn van twintig naar dertig medewerkers gegroeid en hebben daarnaast zes vacatures.”
Gemeenten
In 2006 realiseerde De Keizer Assurantie met name omzetgroei in de sectoren industrie, bouw en gemeenten, alsmede in de niche juweliers. “We hebben inmiddels 25 gemeenten als klant, waaronder zeven grote”, stelt Meijburg. “Voor 2007 hebben we naast deze sectoren vooral de branches CAR, aansprakelijkheid, pensioen en leven en ziektekosten als speerpunten benoemd. Voor dat laatste hebben wij voor gemeenten een eigen product ontwikkeld voor minima.”
Daarnaast is De Keizer een samenwerkingsverband aangegaan met Finance & Insurance (F&I) in Amsterdam, dat zich vooral bezighoudt met advies en bemiddeling op het gebied van credit management, kredietverzekeringen, incasso en factoring/bedrijfsfinancieringen. “We vullen elkaar aan en De Keizer heeft hierdoor een kantoor in Amsterdam en F&I nabij Rotterdam”, zegt Meijburg. “En ook van de samenwerking met Mevas wordt veel verwacht op het gebied van pensioenen en inkomensverzekeringen.”
Keulen
Om de belangen van klanten met grensoverschrijdende activiteiten te kunnen behartigen, werkt De Keizer Assurantie nauw samen met een groot aantal lokale makelaars. Om de service in Duitsland in te vullen, opent men in Keulen in september een eigen kantoor.
Verder heeft De Keizer een vergunning gekregen om als Open Market Correspondent (OMC) te kunnen opereren op de Lloyd’s-markt.

Reageer op dit artikel