nieuws

De Hypotheker zit niet te wachten op ABN Amro

Archief

Hypotheekketen De Hypotheker (137 kantoren, omzet € 5,5 mld) reageert verbaasd op de plannen van ABN Amro om weer hypotheken te gaan verkopen via het grote intermediair. Volgens directeur Bas Millenaar is een nieuwe samenwerking nog lang geen gelopen koers. Sterker nog: de bank wordt bepaald niet met open armen ontvangen. “Ik vind het nogal aanmatigend”, zegt Millenaar. Wij staan niet te springen om ze in het schap te leggen, want onze productiestromen hebben sinds het terugtrekken van ABN Amro een andere weg gevonden. Als zij met hun bestaande assortiment komen, gaat dat ten koste van onze huidige partners.” 

Millenaar is er nog steeds verbolgen over dat ABN Amro aankondigde volledig te stoppen met het intermediair, maar wel hypotheken is blijven verkopen via kleinere tussenpersonen. “Daar heb ik mij altijd bedrogen door gevoeld. En nu komen ze opeens terug. Bovendien is het productenscala te weinig onderscheidend. Wij zoeken partners met wie we in goede en slechte tijden kunnen samenwerken.”
 

Reageer op dit artikel