nieuws

De Hypotheker wint kort geding van domeinkaper

Archief

De internetadressen www.hypothekers.com, www.hypothekers.nl en www.hypothekers.net zijn met succes door franchiseketen De Hypotheker opgeëist via een kort geding.

De rechter stelde in zijn uitspraak dat de domeinnamen onrechtmatig door de firma Pieters Verzekeringen worden gebruikt en dat dit bedrijf handelt in strijd met het merkenrecht.
De Hypotheker is een grootscheepse campagne gestart om bedrijven die in hun ogen het merk ‘De hypotheker’ onrechtmatig gebruikten, te overreden dit niet te doen. “Bij vrijwel alle bedrijven vonden wij een gewillig oor, behalve bij Pieters Verzekeringen”, vertelt juridisch medewerker Jan-Pieter Glas van De Hypotheker. “Dat is de reden dat wij een kort geding hebben aangespannen samen met de Gouden Gids. Ons doel was om er voor te zorgen dat onze merknaam niet verwordt tot soortnaam. Het is te vergelijken met de naam Luxaflex. Ooit was dat een merk, nu is het een aanduiding voor een soort raambekleding.”
De rechtbank heeft in kort geding afgelopen vrijdag de uitspraak gedaan dat Pieters Verzekeringen binnen zeven dagen de domeinnamen moet teruggeven en dat zij handelt in strijd met het merkenrecht en dus onrechtmatig bezig is. Het bedrijf moet voor iedere dag dat het niet voldoet aan de uitspraak een dwangsom van f 5.000 betalen tot een maximum van f 250.000. Ook draait het bedrijf op voor de proceskosten.

Reageer op dit artikel