nieuws

De Hypotheker opent honderdste kantoor

Archief

De Hypotheker heeft in Beverwijk de honderdste vestiging geopend. De hypotheekketen denkt dit jaar op 105 kantoren te finishen.

De hypotheekadviesketen, gestart in 1985, maakt de laatste jaren een forse groei door. Vorig jaar groeide de organisatie van 87 naar 93 vestigingen. In de eerste maanden van dit jaar zijn er nog eens zeven locaties bijgekomen.
Volgens directeur Jan Zaad is de huidige rentestand overigens geen reden om vestiging na vestiging te openen. “Het is heel verleidelijk om te profiteren van de – voor huizenkopers – gunstige situatie op de kapitaalmarkt. Maar een dergelijke strategie druist in tegen onze filosofie. De Hypothekers Associatie kiest voor verantwoorde groei, met nadruk op kwaliteit.”
Verbreden
De hausse in de hypotheekmarkt met vooral veel oversluitingen is echter wel voorbij, meent Zaad. “Maar de markt heeft nog voldoende potentie. Er is voldoende eigen woningbezit, de bereidheid, de neiging tot verhuizen is vrij groot en ook het aantal hypotheekmutaties is aanzienlijk.”
Overigens ziet Zaad op de middelange termijn wel mogelijkheden om de positie van de Hypotheker te verbreden naar een financiële dienstverlener. “In het hypotheekproduct komen de aspecten leven en beleggen vaak samen. Op die gebieden, verzekeren en beleggen, hebben we in de loop der tijd natuurlijk veel expertise opgebouwd.”
De Hypothekers sloten vorig jaar in totaal 26.000 hypotheken, 25% meer dan in 1995 (21.000). De omzet steeg naar f 4,6 mld (f 4 mld). Behalve de opening van het honderdste kantoor bereikt de Hypotheker dit jaar nog een mijlpaal. Naar verwachting wordt binnenkort de 150.000e hypotheek gesloten.
De honderdste Hypotheker in Beverwijk.

Reageer op dit artikel