nieuws

Dé Hypotheekwinkel gaat formule landelijk uitbreiden De Noord-Hollandse

Archief

franchiseketen Dé Hypotheekwinkel gaat ook franchisenemers aanstellen buiten de provinciegrenzen

Nu telt de keten acht vestigingen. Met vier kantoren in onder meer Hengelo en Deventer wordt al gesproken over een aanstelling. “We hebben ook contacten met een makelaar die in Hoorn, Hoofddorp en Amsterdam wil starten”, zegt Ron Verschoor, die samen met Henk van der Ham en Marcel Verëll de directie voert. De keten is nu op jaarbasis goed voor ? 150 mln aan hypotheken. Naast hypotheekadviseurs en makelaars vormen ook assurantiekantoren een doelgroep. Dé Hypotheekwinkel zet volgens Verschoor een kant-en-klaar kantoor neer voor de franchisenemer. “Wij zoeken de locatie en richten het kantoor in. Bovendien hebben wij als voordeel dat uitbreiding in andere plaatsen nog mogelijk is. De Hypotheekshop zit bijvoorbeeld al in de meeste plaatsen, dus hebben franchisenemers weinig uitbreidingsmogelijkheden.” Geen arrangemneten De keten hanteert ook de namen Verzekeringswinkel, Pensioenwinkel en Eurogeldwinkel. Die kunnen aanvullend door franchisenemers van de hypotheekformule worden gebruikt. “Dé Verzekeringswinkel is onze backoffice waar kantoren online schadeverzekeringen kunnen onderbrengen.” Het betreft voornamelijk simple-riskpakketverzekeringen die voor het grootste deel bij De Noordhollandsche van 1816 worden ondergebracht, waar Marcel Verëlls broer Lex in de directie zit. Franchisenemers zijn vrij om zaken te doen met de geldgevers van hun keuze. “We hebben geen arrangementen”, zegt Verschoor. “Dat werkt niet als een geldgever zich met zijn rente uit de markt prijst. Wij houden liever de vrije keus en maken liever achteraf afspraken met geldverstrekkers.”

Reageer op dit artikel