nieuws

De Groene Spaaradviseurs zoekt samenwerking met intermediair

Archief

Tussenpersoon De Groene Spaaradviseurs wil uitbreiden door franchiseneming of samenwerking met andere ‘groene’ kantoren.

“We hebben het nu al te druk, waardoor we prospects niet kunnen benaderen, licht Caroline Ligtenberg, directeur van De Groene Spaaradviseurs, toe. “En door het nieuwe belastingplan zullen de adviesaanvragen toenemen.”
Ligtenberg heeft een voorkeur voor uitbreiding via franchiseneming, maar alle vormen van samenwerking zijn bespreekbaar. Ze hoopt drie tot tien partners te vinden, afhankelijk van de capaciteit en het bereik van het kantoor. Veel assurantiekantoren zoeken volgens haar vervanging voor de huidige lijfrente- en pensioenproducten vanwege het nieuwe belastingplan. “Onze ‘groene’ producten zijn daar geschikt voor”, aldus Ligtenberg.
Toch zal het volgens haar niet eenvoudig zijn om geschikte partners te vinden. “Ze moeten zich wel kunnen identificeren met ons idealistisch oogpunt.”
De Groene Spaaradviseurs, een tussenpersoon in Gouda met vier medewerkers, is gespecialiseerd in het adviseren over groene producten. De financiële producten die De Groene Spaaradviseurs aanbiedt zijn onder meer: sparen, ethisch beleggen, groen beleggen, groen pensioen, arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen en een ‘eigen huis groen beleggingsplan’. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de producten van onder meer Triodos, Het Andere Beleggings Fonds, Good Wood en More Trees Consultancy.
De Groene Spaaradviseurs is volgens Ligtenberg geen grote partij in verzekeringsland. “Onze doelgroep is het alternatieve publiek. Je moet bij ons dan ook niet denken aan een omzet in miljarden, eerder in miljoenen. Maar daar wil ik verder niet zo veel over zeggen.”

Reageer op dit artikel